35-årskalas

35års-kalas firande

Som ni läst i min föregående post så skrev jag om letandet av festlokaler i Helsingborg med omnejd.

Vi valde ju Pålsjö Paviljongen som festlokal då det passade oss bra. Vi ville ha en mindre tillställning, där vi i princip fokuserade på trevlig aktivitet, god mat och att umgås med nära och kära. Så det var ingen vild fest med en mängd sprit utan en lugnare tillställning.

5-kamp

Vi började dagen kl 16:30 (vissa kom tidigare och vissa kom senare, tex min Syster med familj;)). Det börjades med att vi serverade något kallt att dricka och sen startade vi igång aktiviteterna. (5-kampen).

5-Kampen skulle passa både barn som vuxna och inte vara för fysiskt krävande. Vi hade ju även lite krav på att dom inte fick vara farliga för omgivningen (så pistolskytte eller pilbågsskytte var uteslutet).
Vi delade upp gästerna i 5 lag med ca 6 personer i varje lag.

Alla aktiviteter hade en ledare. Ledarna stod och mätte och kollade så att allting sköttes exemplariskt (dvs att barnen fick det lite lättare och att inga fuskade alldeles för mycket ;)).

Så våra grenar blev följande. (Kommer ej ihåg vilken ordning dom var i).

1. Blåsrör. Här gällde det att träffa en tavla med en pil som sköts ut ur ett blåsrör på ca 8 meters håll. Barnen fick gå fram lite längre och skjuta därifrån.
Blåsrörsgrenen var rätt så lätt att räkna poängen. Tavlan hade 1,2,3,4,5 resp 6 poäng. Så varje person i laget fick 4 pilar och sen var det bara att plussa ihop poängen för alla pilarna och alla deltagarna.
Här var det AJ som var aktivitetsledare.

2. Radiostyrd bil. Här byggdes det upp en liten bana som skulle köras med radiostyrd bil. Banan var egentligen 5 muggar som vi satte upp. Sen skulle föraren köra slalom mellan muggarna och det laget som gjorde det snabbast fick flest poäng.
Så meningen var att varje person skulle köra en sträcka och sen skulle en annan köra tillbaka bilen. Träffade man muggarna ås lades det på 15 sekunder.
Laget med bäst tid fick 10 poäng för grenen, laget med nästbästa tid fick 8 poäng osv.

3. Mäta och Väga grenen. Detta var egentligen relativt simpelt. Vi hade 3 stenar som vägde olika och sen hade vi 1 rep. Deltagarna fick försöka klura ut vad stenarna vägde tillsammans. Vikten var sammanlagt 3853 gram.
Repet skulle man sedan mäte och jag tror det var ca 7.78 cm. Vissa personer försökte stega upp repet medans andra använde sig själva som måttstock. Hur som helst så tror jag det laget som kom närmst vid mäta längden var 7.80.
Vikten kommer jag inte ihåg men det var ett par 100 gram skillnad från vikten och det bästa resultatet. Men där var viktgissningar allt från 2,9 upp till 4.5 kilo.
Laget som kom närmst fick 10 poäng, sen var det 8,6,4,2 poäng.

4. Frisbee golf. Egentligen var det kanske inte Frisbee golf då vi gjorde om reglerna lite. Det gällde att kasta 4 ringar och träffade man dom olika målen så fick man olika poäng (beroende på hur långt ifrån målet fanns). Lyckades man kasta frisbee ringen så den satte sig på flaggan så fick man bonuspoäng.
Även här var det att ledarna räknade ihop poängen för hela laget.

5. Kast med boll. Här hade vi 3 olika spannar där man skulle kasta ner 4 tennisbollar och 4 golfbollar per person. Poängen var typ 1,2,3 eller sådant per boll, beroende på vilka utav spannarna man träffade.

Sist så avslutade vi med en tipspromenad. Detta gjorde vi lite så att folk skulle hitta till Pålsjö paviljongen plus att jag skulle kunna hinna fram före dom andra och prata med personalen på Pålsjö paviljongen.

Väl framme så blev det mat, helgrillad gris med potatissallad, sallad, brod och äppelmos efterföljt av Marängschwiss. Fantastiskt god mat, kunde inte bli bättre.

Efter huvudrätten så skulle vi egentligen ha prisutdelning till dom som vunnit. Priset var egentligen godispåse (gott och blandat) till alla barn och marängschwiss till alla. Men tyvärr så hade personalen varit så effektiva (För effektiva och engagerade var dom) så dom hade hällt upp alla godispåsarna på ett stort fat.
Så det blev Marängschwiss och sen blev det godisbord till alla.

Ska ni hyra Pålsjö paviljongen för att ha fest så säg till personalen om det är något ni inte vill ha upplagt ;).

Folket började gå hem kl 20.00 och dom sista gick ca kl 21.00.Vilket var perfekt för oss, det började bli lite kyligt och vi hade som sagt inte tänkt att det skulle bli så mycket mer än det vi hade gjort :)

Så nu är det många vi inte kommer att träffa mer detta året, då vi snart åker iväg till Thailand och ska stanna där resten av året ;).

Ännu en gång så vill jag tacka alla som var där för att fira mig och även personalen på Pålsjö Paviljongen som var helt fantastiskt duktiga.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>