Alanya – 2007

Alanya – 2007

För att kompensera vår misslyckade semester till Malta 2007 så bokade vi in en resa till Alanya i Augusti 2007. Alanya var såsom vi vill att Turkiet ska vara fast tyvärr var det inte lika trevligt som Icmeler.
Vi bodde på ett trevligt hotell som var relativt centralt i Alanya. Det tog ca 20 minuter att gå in till centrala centrum i Alanya. Vilket inte var någon längre tid att gå.

Fanns en mängd fina restauranger som serverade god mat, men inte alls i samma klass som i Icmeler. Icmeler är fortfarande nummer 1. Det trista med Alanya var att många av kyparna var lite trista och faktiskt otrevliga. Åtminstone när man valde att inte gå in på just deras restaurang.

Vi åkte på en utflykt och det var till Alanya waterpark eller vad den hette. Vattenparken skulle vara ett trevligt ställe och det var väl rätt så trevligt men VÄLDIGT skitigt. KÄndes som att dom inte dammsugit poolen och cirkulerat vattnet på evigheter. Kanske lite för att det var i slutet på säsongen men ändå.
Där fanns hur som helst en massa trevliga vattenaktiviteter och en mängd vattenslides (vattenåkturer). Många som var lite läskiga och vissa som bara var allmänt farliga, slog hälarna så illa att jag hade ont i flera månader. AJ slog svanskotan när hon trillade av ett bildäck så illa att hon hade problem att gå.
Så man ska vara lite försiktig och inte försöka sätta ner fötterna direkt samt inte trilla av dom uppblåsta däcken ;).
Kan tänka mig att det är roliga för dom som är lite mindre än vad både jag och AJ är. Inte stor chans att dom skadar sig på samma sätt som vi gjorde.

Någonting annat roligt med Alanya var när vi var på utekväll, vi testade en mängd uteställen i Alanya (Robin Hood) mf. EN massa billig sprit var det.

Vi testade även gå på Turkisk afton där dom hade magdans mm. Det som var roligt där var att dom bjöd upp personer ur publiken som skulle dansa.
Det var en äldre herre som gick upp och dansade och höll på, när väl showen var slut så skulle han buga och tacka för sig. Då tar han tag i sin peruk (man såg inte att det var en peruk innan) och så tog han av den såsom ma nskulle gjort med en hatt samtidigt som han bugade. Alla i publiken börja gappskratta. Roligt roligt.

Jaja det var väl Alanya 2007. Större stad än Icmeler med er chans för billig shopping. Men tycker fortfarande att Icmeler är mycket trevligare och bättre.
Tyvärr kommer jag inte ihåg restaurangen som serverade fantastiskt god mat. Kanske AJ kommer ihåg och skriver en kommentar.

Ni kanske undrar om vi inte gjorde någonting annat förutom att resa utomlands. Fast vi har även varit på Tylösand spa, vi var där nog 2007 när farsan fyllde 60 år. Då bjöd han hela familjen upp till Tylösand.
Då fick man passa Emil samt bada med honom i kalla poolen, det tyckte Emil var roligt.

Nu börjar vi närma oss 2008. Under 2008 så åkte vi till El Gouna, jag åkte till Las Vegas, AJ till Rhodos, Grekland tillsammans med hennes vän S.

Det här inlägget postades i Resor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>