Bangkok – Patpong – Lumpinee

Fredagkväll – Lumpini Stadium – Patpong

Så nu har fredagskvällen både kommit och gått. Och vad har vi då gjort denna fredagskväll i Bangkok.
Jo vi åkte till Lumpini STadium och kollade lite matcher. Såg någon featherweight mästare slogs och en massa andra thailändare som muay thaiade ;). Trevligt var det att ha varit på Lumpini stadium och sett och även upplevt denna gamla och egentligen väldigt trista thaiboxningsstadium.

Första gången jag var och kollade Thaiboxning i THailand var 2003 när jag var i Ao-Nang. Då fick vi om man köpte VIP biljett en egen läderfåtölj och en massa öl och snacks serverade. Här kostade biljetterna 2000 bath per biljett och man fick sitta på en trist gammal stol. Fast underhållande var det, många entusiastiska tränare och självklart alla fighters. När vi väl sett huvudmatchen så valde vi att bege oss därifrån, då hade vi suttit där i typ 3 timmar eller så och vi var hungriga. Snabbade oss till Lumpini stadiumen så vi hann aldrig äta kvällsmat. Men efter matchen så åkte vi till Patpong. Första som hände var att det började spöregna, himmelen bara öppnade upp sig och det verkligen vräkte ner vatten i mängder. Så vi köpte ett litet paraply och sen hittade vi ett ställe att äta kvällsmat på. Något Isaan ställe som låg på någon gata i Patpong området. Riktigt god mat var det och det gick loss på 560 bath för två personer :).

Sedan gick vi runt och kollade lite, shoppade lite små souvenirer och såg ett antal lättklädda och i vissa fall halvnakna flickor som ville att man gick in och tog en öl eller att man skulle gå in och titta Ping-Pong show. AJ ville självklart gå in på varenda bar men jag fick hejda henne så vi gick inte in på en enda. KÄndes rätt så OK, då varken jag eller AJ är några personer som tycker om att dricka en massa öl hela tiden. Så vi gick mest och tittade på allt spektakel. VI gick även in på någon Patpong 4 gata eller vilket nummer det nu var, när vi väl kommer till slutet av gatan så säger AJ till mig kolla i restaurangen det är bara killar. När jag väl verkligen tittade in i restaurangen och även i barerna runtomkring så var det BARA killar, inte en enda tjej så långt ögat kunde nå (förutom då för AJ, fast hon var ju varken i barerna eller i restaurangerna :)).

Så vad fick vi ut av Patpong, i princip ingenting förutom lite souvenirer. FInns hur mycket som helst att köpa och det mesta kan man pruta ner ordentligt. T-shirt ville dom sälja för 450 bath men vi fick dom för 100 bath. Andra presenter (skriver så klart inte vad vi köpt till vänner och släktingar) prutade vi även ner från ca 400 bath till 100 bath.

Trevlig tur och roligt att ha sett det. Men har man sett Bangla Road i Patong så känns det rätt så onödigt att gå till Patpong i Bangkok om man inte åker dit på kvällen för då går det som sagt även att shoppa loss.

Så nu har vi väl kommit hem från vår tur runt i Bangkok och vi ska torka skorna (som var helt dyngsura) och nu faktiskt gå och lägga oss.

Så godnatt på er alla och ha det så roligt så höres vi imorgon igen :)

Det här inlägget postades i Bangkok, Thaiboxning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>