Barcelona – Dag 1

Söndag – Barcelona dag 1

Så nu idag så sitter man i Barcelona.

Kom hit ca kl 18.00 bor på Hotel Fira Palace som ligger i Montjuic distriktet. Inte långt från centrum men fortfarande lite för långt för att gå in och kolla på allting ikväll.

Så det jag har hunnit med och tittat på är fontänerna vid Montjuic och även hunnit med att gå och tittat på Joan Miro skulpturen även Barcelona arenan där dom spelar fotbollsmatcher mm.
Sen har det blivit en liten tur runt här i grannskapet bara för att se vad jag kunde hitta för trevliga restauranger mm.

Just nu sitter jag och väntar på min kollega som jag ska dela rum med.

Lägger upp en liten bild på vårt rum, vi får åtminstone varsin dubbelsäng. Hoppas att han inte snarkar. Trodde att MZ skulle komma hit nu kl 20.00. Börjar bli lite hungrig så får kanske gå ut och äta lite Tapas.
Se om det är lika gott som på Maria Tapas i Helsingborg.

Har lite planer på att se mig runt i Barcelona sen efter att kursen är avklarad. Vi ska gå på en trevlig liten kurs måndag – onsdag. Därefter så kan jag/vi strossa omkring i Barcelona på Torsdag, Fredag och på Lördag så åker jag hem.
Funderar på att ta turistbussen bara för att se hur stan ser ut och även kunna åtminstone åka förbi alla sevärdheter, tänkte jag ksulle besöka Sagrada Familia, Barri Gottic katedralen
och även gå omkring på Las Ramblas eller vad nu gatan heter.
Inte så mycket koll på vad det finns att göra i Barcelona så hoppas lite att MZ har koll så han kan visa runt lite.

En liten hotellsida om Barcelona har jag hittat så här i efterhand: Hotell i Barcelona.
Jaja, nu börjar det bli dags att äta. Ha en trevlig kväll, för det ska jag ha här i Barcelona.

SÅ nu är kl 23.00 och vi har varit ute och käkat riktigt god tapas. Hur mycket mat som helst fick vi för 50 Euro (2 pers). Inte helt fel, hur gott som helst var det.

Jaja, dags att gå och nanna kudde lite innan det är upp imorgon och gå kurs.

Det här inlägget postades i Resor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>