Barcelona – Las Ramblas

Barcelona – Fredag

Idag är sista dagen då jag är i Barcelona hela dagen. Men tyvärr så utnyttjar jag inte dagen optimalt. Känner mig lite trött och mätt på Barcelona nu.

Inte lika roligt att vara här själv som jag hade trott. I torsdag så var jag lite seg då vi var ute och drack lite sangria + en helvetes massa vin. Så då var jag inte sugen på att testa på utelivet.

Idag så känner jag mig inte heller så het på att gå ut. Inte lika roligt att själv gå ut i ett land där många verkar ha det svårt för Engelskan.

Jaja, hur som helst så har dagen varit helt underbar. Här har varit rätt så varmt, så jag har gått omkring i kortarmat och haft jackan på armen. Har hunnit med att se en hel del mer idag än vad jag gjort dom andra dagarna. Även om jag faktiskt inte varit inne och bresökt
något museum eller någon kyrka (La Sagrada Familia) mm. Men gick förbi Barra Gotic eller vad det nu heter och tittade lite där nu ikväll. Det som alla andra byggnader i Barcelona är väldigt vackert.

Gaudi var en fantastisk artist som gjorde makalösa byggnader och konstverk. Har åkt förbi ett par stycken och tittat på dom, dom är verkligen vackra.
Egentligen är väl hela Barcelona en väldigt vacker stad, här finns Mont Juic (Som jag tycker är väldigt vacker) och en mängd gamla fina byggnader. Vissa kvarter påminner lite om Berlin, då byggnaderna är lite fallfärdiga men för det mesta så är dom alla fina.

Las Ramblas – Barcelona

Som alla andra dagar så har jag gått upp och ner för Las Ramblas två gånger idag. Går förbi där när man ska ner till marinan, ta bussarna eller någonting annat. Och det är alltid lika roligt att se alla spektakel där.
Las Ramblas

Idag såg jag någonting som jag inte sett innan. Det var några skurkar som lurade turister på pengar genom att spela med turisterna. Som vanligt så har dom ett litet bord, på bordet har dom lite muggar eller någonting annat och en liten boll. Sen står det ett par som är med på det hela och spelar så att man helt säkert kan se vart bollen finns. Dom misslyckas och andra lyckas. Självklart är dte samma pengar som skyfflas fram och tillbaka.
Så när en turist ser sin chans, för han vet ju vart bollen är så satsar han pengar. Idag såg jag en som satsade pengar och han hade rätt för att bollen fanns i hans box. Men eftersom han inte själv får lov att öppna och inte vet att det är något lurt med det hela så öppnar han som spelar. Och självklart är han tillräckligt snabb i händerna för att snabbt föra bort bollen till en annan. Och personen i fråga förlorade sina pengar.
Snäll som jag var så sa jag till turisten vad som hade hänt och han blev lite chokad att han kunde bli lurad. Han hade tänkt satsa mer pengar men det gjorde han inte efter det 😉

Så vad har mer hänt som är värt att berätta. Jo igår när jag vandrade omkring på gatorna så blev jag faktiskt rätt så rädd av mig. Jag bor på ett hotell som inte ligger långt från Las Ramblas, men det ligger på fel sida av Las Ramblas. Själv tycker jag att det inte är är några problem att gå i gotchi quarters eller på Las Ramblas. Där finns en hel del människor (helst sent på kvällen) som glor på en och lite scopar en för att se om dom potentiellt kan stjäla lite pengar. (Finns många arbetslösa här i Barcelona).

Hur som helst så gick jag in på fel gata och det gör jag i princip hela tiden för att alla gator ser snarlika ut men jag hittar oftast vägen till hotellet utan att kolla på kartan. Denna gatan låg vid sidan om Las Ramblas, när jag väl gick in på gatan från Las Ramblas så var där en mängd människor som gick där. Efter ett tag så tunnades det ut med människor och blev fler och fler personer som bara står och glor och går lite efter en. Det var inte så farligt, för ett litet tag så kom jag ut på ett torg. Väl där så var där knappt en kotte där förutom just dom människorna som först glor på en och sen börjar gå efter en.
Var nästan så jag kände att nej nu får jag nog börja springa här, så när jag väl kom till en korsning så stod jag där och velade lite, i en riktning så var det lite ljusare och i andra riktningen så stod det fler sådana där människor som bara hänger men trodde det var rätt riktning så valde den. Och efter 5 minuter så kom jag tillbaka till hotellet.
Med hjärtat halvt uppe i halsen så kunde man genast andas ut. Jaja, inte så ofta man känner sig sådär men någongång ska vara den första. Kanske även är att jag nu ser bättre och då kan se när folk börjar glo på en och sådär.

Nej nu är det kväll och jag tror jag ska läsa lite. Imorgon så är det sista dagen i Barcelona och hade tänkt att gå i någon park på Mont Juic som ska vara väldigt vacker. Så nu ska jag hålla kväll och ni alla får ha en trevlig kväll.

Nästa gång jag skriver så är jga troligtvis tillbaka i Sverige och då tänkte jag skriva om UFC 121, AJ och mina resor mm.

Det här inlägget postades i Resor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Barcelona – Las Ramblas

  1. Hans Olofsson skriver:

    Har ingen hemsida men jag har varit i Barcelona. Las Ramblas bör besökas när det börjar bli kväll innan det är natt. På natten är det för mycket konstiga människor där. Se till att inte gå in i stora klungor av människor och se till att ha dina saker så tätt inpå dig som möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>