Belåna sin bil med nytt smslån

Marknaden är väldigt uppfinningsrika. I veckan så lanseras en tjänst där man ska kunna låna på sin bil genom att skicka ett vanligt SMS.
Så det blir egentligen att man Pantsätter sin bil och får en hel del pengar i handen för just detta. Men som vanligt så är det en rätt dyr tjänst att använda sig av. Det är väl i princip alla konstiga låneformer (dyra).

Så hur ska det gå till då ?

Låntagaren kommer att pantsätta sin bil genom att skicka ett sms med bla registreringsnumret till företaget i fråga. Där på företaget gör man en värdering av bilen. Detta genom att slå i olika databaser osv. Därefter så är det möjligt att låna upp till en tredjedel av bilens värde via smset. Till en början med så ska man kunna låna pengarna i upp till en månad. Därefter så måste man betala tillbaka lånet plus räntan för lånet.

Det verkar vara rätt så dyrt och den effektiva räntan kommer att vara på över 150 procent. Vilket innebär att det blir en dyr affär om man ska låna pengar och betala tillbaka dom snabbt. DI har gjort en uträkning där dom skriver att för ett lån på 5000 kronor så blir kostnaden ca 1000 kr. Och detta är på en månad.

Verkar vara en väldigt dyr sysselsättning att sitta och låna pengar på sin bil. Som vanligt så är det billigare att gå till en bank och låna pengar på sin bil där.

Jaja, ville bara dela med mig utav denna informationen.

Vad tror ni om Car Cash låneprincipen ?

Det här inlägget postades i pengar och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Belåna sin bil med nytt smslån

  1. Stig skriver:

    Intressant utveckling. Även om jag inte är för denna typ av lån så är det intressant att läsa om vad som händer.

    Om det går att belåna 30% av bildens värde så kan det bli rätt stora belopp, undrar hur många som inte kommer att klara sina lån?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>