Blodsbröder

Blodsbröder

Som jag har skrivit innan så har man gott om tid när man pendlar. I tisdags så gick jag in på pocketshoppen i Malmö och köpte två böcker.
Den ena hette Blodsbrödrar och den andre var Dan Browns relativt nya bok ”The Lost Symbol”.

Tog nog Blodsbröder för att det var en svensk, relativt tunn bok som handlade om kriminalitet i Sverige och även det första offret för fotbollshuliganism i Sverige. Alltid ett intressant ämne.

Så jag köpte den och började läsa den nästan direkt. Boken är på ca 250 sidor och texten är lättläst.

Blodsbröder handlar om Tony och Tommy Deogon. Där det är Tommy Deagon som skrivit boken och boken är väl mer eller mindre fakta om Tony och Tommy’s liv i Stockholm/Uppsala.
Boken börjar med att dom båda två växer upp sida vid sida. Tony som är storebrorn skyddar och hjälper sin lillebror Tommy. Båda blir väl mer eller mindre kriminella med inbrott, droger, och allt vad det innebär.
Tony som är storebrorn vill hela tiden att Tommy gör någonting med sitt liv, blir någonting och inte bara en stackars kriminell sate som inte gör någonting vettigt. Men Tommy vill vara som storebrorsan och blir lite halvkriminell han med.

För Tommy så blir livet annorlunda när väl Tony sitter i fängelse, då väljer han att bli ren från droger och i samma veva sluta med kriminialiteten. Han blir föreläsare för Non-violence organisation och verkar göra ett bra jobb där.

Så en dag blir Tony offer för fotbollshuliganismen i Sverige och får tillräckligt med stryk för att han ska gå bort. Med detta så försvinner en stor trygghet för Tommy som måste ännu en gång bryta sig fri från sitt rykte och sig själv. Där hans rykte och han själv måste ta itu med mordet
och göra någonting åt mördarna. Men det sker inte utan han kommer ihåg Tonys ord att det är bättre att förlåta och växa upp.

Hur som helst så är Blodsbröder en stundtals bra bok och ha rman lite tid över så rekommenderar jag den. Det är även Tommy Deogans första bok och för att vara första boken så tycker jag den är riktigt bra.

Nästa bok jag ska läsa är Dan Browns The Lost Symbol. Fast har lite andra saker att ta itu med innan jag påbörjar den boken, så någon bokrecension lär det inte bli på ett tag.

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>