Bytat takfönster

Det började med att det läckte in lite smått vid ett av våra takfönster. Detta var förra året i September, Oktober. Lagade problemet provisoriskt men vi det kändes som att det kanske var dags att byta dessa lite mer än 23 år gamla takfönster. SÅ sagt och gjort så ringde vi runt till olika firmor som bytade takfönster.
Den som först kom hit var från hemmafönster. Han tittade runt och sa ingenting om att vi hade låg lutning på vårt tak (ca 10-11 graders lutning).
Men det kändes sisådär med deras fönster. Bra U-värde men det med att de inte riktigt tittade lutningen och sen iefterhand sa att deras fönster klarade av lutning på ner till 9-10 grader kändes också sådär. Kanske det fungerade men vi valde att ta in fler offerter. Och det gjorde vi genom att använda Velux tjänst för att få personer som ringde hit. SÅ det var två företag som ringde hit. Det ena kom hit lite snabbt och tittade. Även han sa ingenting om taklutningen men efter vi påpekat det så var det tal om att bygga till någon slags form runt det hela som höjde upp fönsterna. Det kändes väl inte helt bra heller då det inte var något tal om isolering i formen som skulle skydda mot kallras.

Den sista som vi fick offert av var från Takfönsterspecialisten. Och när Mats kom hit så visade det sig att det var en kompetent person (de andra från de andra företagen kanske också var kompetenta men de visade det inte på samma sätt).
Mats berättade hur han skulle bygga, fixa till lutning så det blev lite mer än de traditionella 15 graderna och även isolera karmen så det var bättre isolerat än själva glaset.
Sen tog det en tid från vår sida innan vi kom vidare eftersom vi åkte på semester mm.

Men nu i år så kom Takfönsterspecialisten hit och fixade det hela. Jobbet blev bra utfört och kändes verkligen som att vi valde rätt företag för att utföra takfönsterbytet. Bra service och vettig kille att prata med.

Så nu får vi se vad nästa projekt blir.
Tyvärr så kommer vi inte att kunna bygga uterum som vi hade tänkt pga det jäkla bakåtsträvande människorna på bygglovsavdelningen här i Helsingborg. De sitter där med deras kartor och situationsplaner utan att ha en koll på hur det ser ut i verkligheten. Vi fick tyvärr ett nej på att bygga till ett uterum eftersom vi är för närma tomtgränsen, blir ca 3 meter till tomtgränsen. Men det har varit helt OK för alla de andra som har byggt uterum som ligger närmre än 3 meter från tomtgränsen. Så tyvärr blir det ingenting av det.

Det här inlägget postades i Hus. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>