Drakeld godis

Varför kan inte bara Malaco ångra sitt beslut att bara göra mjuka godisar. Drakeld godis var det bästa godiset som fanns. Jobbigt för mig att det inte görs mer.

Här går man och vill ha detta fantastiska godis och så får man inte det. Får väl klara mig på det godiset jag köpte från Ryas konfektyr när vi var på julmarkeden på Råå.

Det är sådant man sitter och klurar på när man är sugen på salt och gott godis. Snart bär det iväg till Thailand så vi får se till att ha med oss en massa salt och gott godis. Får ta och kontakta Rya konfektyr och köpa sådana där salta och goda godisar.

Ni får ha en trevlig kväll allihopa.

Uppdatering. Jag har fått ett antal kommentarer från person som vill ha tillbaka Drakeld. Trodde i princip bara det var jag som kom ihåg drakeld godiset. Men det verkar vara fler där ute som tycker att malaco ska ångra sig och börja göra Drakeld igen. Vi får väl se vad som händer i framtiden, men det är roligt med kommentarerna :)

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

11 svar till Drakeld godis

 1. Drakeld fantast skriver:

  Drakeld var ett riktigt gott godis. Tyckte om det när det väl gjordes på 80-talet. Hur gott som helst.

  Även jag hoppas att dom kommer att göra drakeld igen. Men det lär tyvärr aldrig hända. Men man kan ju alltid hoppas.

  Lycka till med din blogg

 2. Drakeld mums skriver:

  Kommer ihåg drakeld godiset. Hur gott som helst, även malacos lakritssnören. Det var tider det.
  Hoppas dom börjar tillverka drakeld igen.

 3. Ola Nilsson skriver:

  Oj, det var länge sedan man hörde talas om Drakeld. Detta var också en av mina klara favoriter. Undrar när det var Malaco slutade producera drakeld.

  Gott var det åtminstone, hoppas någon köper loss receptet och tillverkar godisen igen.

 4. Johanna Nnilsson skriver:

  Oj, Drakeld det drakgodiset kommer jag verkligen ihåg. Synd att det inte tillverkas mer. Jag tyckte det var riktigt gott, skulle varit kul att låta mina barn få smaka av detta fantastiskt goda godiset :)

 5. Linda Andersson skriver:

  DRAKELD!!! Som jag saknar detta :) Tror jag tänker på det minst ett par gånger i månaden. Hur sjukt är inte det.. Jag formligen ÄLSKADE dom rackarna!!!
  Varför, varför, varför Malaco?

 6. Fredrik skriver:

  Ja, Drakeld är en av mina personliga favoriter också.

  För dom som inte vet så var Drakeld en hård saltlakritskaramell, den sortens hård saltlakrits som liksom ser ”rostig” ut, med en kärna av ett salmiak-gelé, som dessutom var alldeles klart om jag minns det rätt. (Få människor skulle få för sig att öppna en karamell och undersöka hur den såg ut inuti, men det gjorde jag).

  Jag pratade med tjejerna på Lakritsroten i Stockholm. Dom är själva lite för unga för att ha upplevt Drakeld, men dom får ofta frågor om den. Nån hade pratat med Malaco, och tydligen var Drakeld svår att tillverka. Dessutom, när det hårda skalet gick sönder så rann gelén ut, och klumpade ihop karamellerna. Detta hände tydligen ofta under transport. Så detta skulle ha varit en av anledningarna till att man slutade med Drakeld. Att Malaco har en policy att inte tillverka hårda karameller var däremot en nyhet, intressant!

 7. Per Nilsson skriver:

  Detta godiset hade jag nästan glömt bort. Det var en av mina favoriter när jag var liten. Synd dom slutade tillverka Drakeld, får väl hoppas på att dom gör en ny batch av Drakeld och börjar sälja det. Tror många hade köpt det, det var ju fantastiskt gott

 8. Anders skriver:

  Tänker ofta på drakeld! Klart bästa godiset någonsin. Man sög på det hårda skalet länge tills den goda gelén kom ut.
  Om alla drakeldälskare mailar Malaco kanske dom återupptar tillverkningen. Jag skulle betala dyrt om dom fanns. Dom får väl slå in varje karamell i skumgummi om det behövs…

 9. Annie skriver:

  Min favorit i världen är ju Drakeld. Skulle nästan sälja min själ för en låda!

 10. Johan skriver:

  Sitter här en fredag och är sugen på Drakeld. Varför tar inte Malaco sitt förnuft tillfånga och startar tillverkningen av drakeld igen.

 11. Ola Johansson skriver:

  Riktigt gott godis. Tyvärr så försvanna det alldeles för snabbt.
  Skulle betala dyrt för att få smaka igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>