El Gouna

El Gouna i Egypten – 2008

Detta var ett av de resmål som vi inte var säkra på när vi var i El Gouna. Som tur väl är så har vi bilder som är tidsstämplade så vi kunde se när vi var i EL Gouna.
Så vi var i El Gouna i början av sommaren 2008. Det var väl även då i April/Maj någongång.

Utsikt från Hotellet i El Gouna

Vi valde El Gouna för att vi hörde att det skulle vara fint där och att vi vill till Egypten igen. Vi blev lite bitna av Sharm el Naga och tänkte åka dit igen.

El Gouna var väl en trevlig stad men fortfarande relativt dött. Hände inte så mycket och inte lika mycket action som det är i Sharm el-Sheikh

Vi hittade till skillnad mot Hurghada ett par trevliga matställen i El Gouna som vi inte gjort i Hurghada. Men varken snorklandet eller annat var någonting att hurra för. Vi åkte på någon tur ut i öknen som var rätt så trevlig och såg hur beduiner levde.

Självklart åkte vi även på någon snorkeltur, men den var inte alls så trevlig som vi hade hoppats.

Den dagen vi planerade att åka till Sharm el Naga var på onsdagen. Tisdagen var vi ute och snorklade med båt, och självklart blev jag riktigt dålig i magen.
Så pass dålig att jag inte kunde lämna hotellet utan var tvungen att vara i närheten av toalett hela tiden. I ca 1 dag. Även om man får sådana stora fina piller ner i Egypten så tar det ca 1 dag innan man vill lämna hotellet och närheten till toaletten.
Så det blev ingen Sharm el Naga för oss. På måndagen eller tisdagen så hade vi pratat med några människor som åkte dit på tisdagen och dom var riktigt överlyckliga att vi gett dom informationen om Sharm el Naga. Det bästa dom hade gjort på hela deras semester. Och själva så kom vi inte iväg pga vi blev magdåliga. Tom AJ blev lite magdålig och hon brukar aldrig bli magdålig.

Jag är väl lite känsligare samt så biter jag på naglarna, det kan vara en faktor som gör att man blir magdålig.

Hur som helst så tyckte vi att El Gouna vara bättre än Hurghada. Men det saknade fortfarande någonting och det var fint ställe att snorkla. Men det hittade vi två år senare när vi åkte tillbaka till Egypten och Sharm el Sheikh
Kan även rekommendera Egypten bilder med Sharm el SHeikh bilder sida där ni kan se bilder från Egypten och Sharm el Sheikh
Så El Gouna var klart bättre än Hurghada men sämre än Sharm el-Sheikh.

Skulle vi åka till El Gouna igen så skulle vi VERKLIGEN se till att få besöka Sharm el Naga.

Det här inlägget postades i Egypten, Resor och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>