En bra ympkniv

När jag gick ympkursen så körde vi med bra victorinox knivar. Själv tänkte jag att jag INTE ska ge 200 kr för att köpa en kniv när jag kan köpa en brytbladskniv för typ 50 spänn. Sen tänkte jag att jag har ju en victorinox fickkniv så den kan jag säkert använda.

Men när jag väl skulle göra skarvympningarna i Mars månad så märkte jag så fel jag hade haft.
Eftersom kniven är ett viktigt redskap så ska man verkligen inte snåla utan se till att köpa en ordentlig ympkniv. I mitt fall eftersom jag testade victorinox ympkniven blev det en sådan.

Lättare att göra rena och fina snitt (Vilket är extremt viktigt)

Förutom att det är viktigt att snitten blir bra så är det även viktigt att inte röra och skita ner ympsnitten. Så rengör kniven när den är skitig. Rengör även kniven efter ni använt den för att göra snittytor i trädet.

Om ni har några egna förslag ang bra ympknivar så skriv gärna en kommentar.

Det här inlägget postades i Trädgård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>