Festlokal i Helsingborg med omnejd

Anledningen jag skriver denna post är en liten påminnelse för mig själv om jag behöver informationen igen.

Det var så att jag i mitten av Juni började klura på vad jag skulle göra när jag fyllde år. Tänkte skulle ha en stor fest nu när jag fyller år men även lite för att träffa alla innan vi åker iväg.

Så sagt och gjort så började jag och AJ leta festlokaler i Helsingborgstrakten. Vilket var lättare sagt än gjort. För det första så påbörjade jag letandet alldeles för sent.

Många utav lokalerna var upptagna och många lokaler passade inte mitt behov.

Så vad hade jag för behov av en festlokal.

I början så ville jag gärna ha en lokal utanför Helsingborg där det var tillgång till stor trädgård och även möjlighet att ha någon som grillade spädgris.
Detta gjorde valet lite svårare, men vi hittade en fin lokal Lydingestad festlokal. Tyvärr så var det som jag sa lite för sent att börja leta för den var ju upptagen.
Lydestad festlokal skulle ha typ 1500 kr för själva lokalen och sen tillkom spädgrisgrillnigen som låg på ca 5000 kr.

Så vi letade vidare. Och det blev rätt så mycket svårare därefter, vi ringde ett antal föreningar och mailade runt på lokaler. Men tyvärr inga napp.

Ska försöka hitta de olika lokaler vi kollade på.

Så därefter började vi klura vart vi själv varit på fest, många utav dessa lokaler var föreningar och som då bara hyrde ut till medlemmar så det sket sig snabbt.

Citadellen , Borgen, Utmaningarnas hus

Så i slutet började vi titta vad det skulle kosta om vi hyrde in alla aktivteter. Vi kollade på Borgen AB här i Helsingborg.
Typ en mängd olika spännande utmaningar som egentligen nog mest passar vuxna (inte alldeles för gamla och inte för unga heller).
Borgen skulle ha ca 13.000 kr för 2 timmar och sen kunde dom fixa mat och det skulle gå löst på ca 10.

Men efter att vi klurat på Borgen så kom vi fram till att det nog inte passade oss då vi har ett antal äldre släktingar som nog inte varit så intresserade av dessa utmaningar samt att vi har ett par ungar i släkten som är 6 år och under.

Så vi kollade vidare.

Vi hittade Citadellen i Landskrona. Dom anordnade medeltidsmåltid och även en fångarna på fortet utmaning. Detta skulle gå på ca 1395 kr / per person. Och även om detta lät lite roligt (speciellt för barnen) så tyckte jag det var lite i dyraste laget.
Var vi ca 35 personer så skulle detta gått lös på en hel del pengar.

Vi kollade även på Utmaningarnas hus i Malmö. Detta var inte särskilt dyrt, tror det låg på ca 600-700 kr per person för 2 timmars utmaningar och efterföljt av mat.
Men det enda stora frågetecknet där var väl att det låg i Malmö och det inte var särskilt roligt för alla att behöva köra till Malmö.

Så vi skippade detta.

Pålsjö paviljongen

När vi väl tröttnat på att leta festlokal som verkligen skulle fungera så tänkte jag först att jag skippar allting eller så tar jag någon vanlig festlokal och har en lite halvtrist middag efterföljt av andra aktiveter.

Så jag ringde till Mentos och Pålsjö krog, men var inte så sugen på att hyra in mig där. Priset var den minsta faktorn det var mest att det kändes så jäkla trist.

AJ tyckte att vi skulle testa ringa Pålsjö paviljongen. Detta förslag hade vi i början men jag var inte så sugen på det då det egentligen inte passade mina behov av öppna ytor och även att det var utomhus.

Men efter att jag klurat lite till på det hela så ringde jag Pålsjö paviljongen och bokade denna för 16’e Juli.

Och jag måste säga att dom ordnade allting hur finfint som helst och det var ett av de billigaste alternativen vi hade tittat på. Ett stort plus var att dom var där hela tiden och serverade och plockade fram och undan saker.

Så till slut så blev det Pålsjö paviljongen och även om det inte var en riktig inomhus lokal så kommer jag lätt att välja att boka denna lokal även i framtiden. Den är som sagt utomhus fast under tak. Så är det kallt så blir det även kallt där, men det ordnade vi med lite filtar. Akustiken är helt oslagbar och som sagt så var personalen och maten fantastiskt.

Ska även tillägga att vi betalade bara ca 7300 kronor för mat (helgrillade gris, potatissallad, sallad, bröd mm), efterätt (marängschwiss) för 35 personer. Ang drickan så köpte vi läskdrycker av Pålsjö paviljongen men annan dricka stod vi själva för.

Kunde inte bli mycket bättre än så. Kommer att skriva mer om födelsedagskalaset i en ny post.

Så 5 tummar upp för Pålsjö paviljongen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Festlokal i Helsingborg med omnejd

  1. Stefan Schölander skriver:

    Ett hett tips på bra festlokal är Bläsinge Gård Festlokal som ligger på Kullahalvön utanför Jonstorp.
    Mysigt trevligt och prisvärt. Boende finns för långväga gäster på STF Vandrarhem Jonstorp. Ok att ta med egen mat o dryck.

  2. admin skriver:

    Ok, får ta och titta på det någongång :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>