Första dagen i Bangkok

ps. Detta är inklistrat i efterhand då vi inte hade internet när vi väl var iväg ;)).ds

Första dagen i Bangkok – Torsdag

Egentligen var det inte den första hela dagen då vi inte kom hit förrän vid kl 12.00 eller så.
VI åkte på onsdagen från Koh Tao till Koh Samui där vi stannade på ett litet hotell en hel natt 😉
Därefter tog vi flyger till Bangkok från KOh Samui. Här stötte vi på lite problem, då sämsta RESIA hade MISSAT att boka flyget. Men som tur väl var så fick vi plats på planet och behövde bara pröjsa en massa pengar för biljetterna. Troligtvis hade det varit ett antal 100-lappar billigare per person att förköpa biljetterna än att stå där på flygplatsen.

SÅ hur som helst så var vi inte så glada på sug-Resia.

Väl i Bangkok så tog vi taxi till Baiyoke sky hotel, taxichauffören var en trevlig liten prick och fastän han inte kunde så många ord på engelska så kunde vi tolka vad han sa och fick ut lite information om hur mycket vi kunde pruta, vad det kostade att ta sig runt i stan och vad det fanns att göra. Hur som helst så ligger Baiyoke sky hotel i Silom distriktet och det kostade oss hela 450 bath att ta oss hit från flygplatsen ;). Det är typ 4.5 * 26 kr vilket inte är är så mycket pengar för oss (Detta då AJ är lärare och tjänar en jäkla massa pengar ;)).

När vi väl checkat in på hotellet här i Bangkok så tog vi en taxi till MKB. MKB är ett stort varuhus/köpcenter som AJ fått rekommenderat från Martin. Så vi åkte dit och kollade lite allmänt. AJ hittade lite skor och så, jag hittade väl inte så mycket köpte lite kläder och annat till favoritsyskonbarnen Ellen och Emil. Köpte förresten även ett par jeans då jag tyckte det var så jäkla kallt i butiken.

Lite roligt var att rätt som det var så började dom stänga butiken vi var i, detta då polisen kom och besökte MKB och då fick dom så klart inte sälja plagiatkläder och annat roligt ;). Ungefär var 5’e butik var igenbommad efter ca 5 minuter :)
SÅ inga fler plagiatkläder, inga fler piratkopierade DVD, inga fler fake-rolex.

När vi väl tröttnat på att vandra omkring på MKB så tog vi en taxi hem och vandrade runt i grannskapet. Måste säga att det är som att gå i en labyrinth när man vandrar omkring här i Bangkok. Hur svårt som helst att veta vart man ska gå och bara att försöka hitta här i staden. Har aldrig tyckt det varit så svårt innan men nu hittade vi knappt tillbaka till hotellet bara vi vandrat ett par kvarter.

Åter igen på Baiyoke Sky Hotel så gick vi till Baiyokes Driving Range som är en golfutslagsplats som dom har på 18’e våningen. Lite roligt är det att stå och slå ut bollar iofs mot ett nät men att man blickar ut över staden. TÄnkte visa filmklippet till farsan så han får bedömma om man står korrekt och har en någorlunda hyfsad golfsving.

Efter så vandrade vi runt och kollade lite på fitness center, poolen och lite annat smått och gott. VI gick och la oss som vanligt väldigt tidigit, helt trötta (kl 23:30).

Fortsättning följer…..

Det här inlägget postades i Bangkok. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>