Fotografera under vatten

Fotografera under vatten

Snart åker vi till Thailand. Kommer verklgien att bli en härlig semester med en hel del Muay Thai, snorklande och dykande.

Som sagt så står även fridykning på schemat, kommer att gå kurs på Koh Tao och även försöka mig på fridykning utanför Koh Samui samt Koh Lanta.

Har gått och letat efter en undervattenskamera. Kraven var att den inte skulle vara alldeles för dyr och att jag skulle kunna ta bilder när vi dyker ner till 30 meter.
Iofs så hittade jag sådana men då skulle dom gå på ca 4000 kr. Vilket jag tycker är alldeles för dyrt, samt skulle kameran gå sönder eller något snarlikt så måste man köpa en exakt likadan kamera för att den ska passa i undervattenshuset.

Så har väntat med att inhandla ett sådant undervattenshus. Men i Lördags fick jag tips av Pierre (Tack Pierre) att han hade sett ett sådant på Kjell & Co. Så vi åkte dit och hittade ett litet undervattenshus som skulle passa alla kameror.
Det passade iofs bara en av våra kameror. Det fick bli en kamera där man tryckte ner on/off knappen istället för att föra en liten spak åt sidan (Det gick inte att göra). Så hur som helst så fick jag ett undervattenshus för 100 spänn :)

Undervattenshus till kamera

Och så kan jag använda min gamla kamera, iofs så går denna bara ner till 10 meter. Men det kommer att räcka om jag bara är ute och snorklar. Ska vi ut och dyka så kommer jag nog hyra en kamera.

Innan så hade jag en sådan där dykpåse som skulle passa alla kameror. Men många bilder blev riktigt dåliga då påsen inte alltid låg korrekt på linsen så bilderna blev suddiga.

Har testat ett par gånger nu med mitt nya köp och det ser ut att fungera klockrent :)

Det här inlägget postades i Resor, Thailand och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>