Hurghada – 2006

Hurghada – 2006

Detta var den första resan som jag och AJ tog tillsammans. Innan dess hade jag inte varit utomlands (åtminstone inte på Charter) på typ 2 år.
Jag och AJ hade varit ihop i ca 6 månader innan vi åkte till Hurghada.

Utanför Hurghada kusten

Kommer ihåg det som det var igår, vi åkte tidigt på morgonen så trött var man när man var i Malmö. Eftersom jag hade min lägenhet i Malmö då så kunde vi ju sova där då :)

När vi kom till stationen och skulle sätta oss ner så tyckte jag det var konstigt dom spelade pop-musik på tåget. Och egentligen på hela stationen, samma gjorde AJ.
Efter ett tag så märkte jag att det var jag som satt igång min mobil som mp3 spelare. Detta var när Sony Ericsson nästan precis släppt sin snygga svarta Walkman mobiltelefon. En av de bättre mobiltelefonerna jag haft, den nya Ericsson mobiltelefonen tycker jag inte är lika bra.

Hur som helst vi kom tidigt till Hurghada och fick bo på Grand Resort i Hurghada. Stort och fint hotell.

Under veckan så gjorde vi lite småutflykter, låg vid poolen och bara slöade. Traskade runt i Hurghada och tittade på butiker, åt tråkig mat. Måste säga det att i princip all mat i Hurghada var riktigt tråkig.
Enda kvällen vi fick en riktigt god måltid var när vi gick och åt på ett svindyrt hotell i marinan. Där käkade vi grillade räkor i vitlöksås. Riktigt gott men kostade ca 400 spänn per person.

Det bästa med hela resan var nog snorkelturen till Sharm el Naga. Det var riktigt fint snorkelställe. Vi behövde inte gå ut många meter från stranden förrän vi kunde se hur mycket fisk som helst.
För mig som aldrig varit i Afrika eller Egypten och mest semestrat i Medelhavet så var det en ny syn att se så mycket fisk och färgglada fiskar så nära stranden.
Riktigt trevlig tur, skulle vilja testa åka till Sharm el Naga igen och se kamelen Oscar.

Fast nu i efterhand så vet vi att det finns mycket bättre ställen i Egypten att snorkla. Såsom vid Sharm el-Sheikh. Men mer om detta sen. Jag och AJ åkte till Sharm el SHeikh nu i år 2010, riktigt lyckad semester och mycket fina ställen att både snorkla och dyka.

Hur som helst så var Hurghada semestern den första gemensamma semestern som jag och AJ hade. Lyckad semester, eller vad säger min skatt AJ ?

Kommer att fortsätta skriva om våra semestrar eller resor, mest för att jag själv ska komma ihåg när vi gjorde dom :)

Det här inlägget postades i Resor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>