Idag på Samui Superpro

Idag på Samui Superpro

Kändes jobbigt att gå till träningen idag, lite seg i kroppen och även rätt så trött. Men vi gjorde det enda rätta, vi stack iväg till morgon träningen på Samui Superpro.

Och det gjorde vi helt rätt i. Ett bra pass med lite hoppknä och lite andra roligheter. Vi sparrades även lite, eller rättare sagt dom andra sparrades.

Sen jag fick slaget på ögat så har ögat varit konstigt, torrt och irriterat (var jäkligt nervös ett tag at mitt snitt från Ögonlaserbehandligen hade gått upp, detta då det såg ut som ett snitt på ögat och kunde ej få bort det hur mycket jag än blinkade och skjölde. Men tur var det inte någonting förutom smuts).

Så tänkte jag ska börja sparras nästa vecka igen :) (Ska se till att sparras med någon med relativt nya handskar så jag inte får samma sak igen, jobbigt värre).

Hur som helst så var där en kille på träningen som har kört ett antal år, troligtvis gått matcher och är i JÄKLIGT bra form (dvs väldigt vältränad).
Han mötte en mindre kille som även han har tränat ett tag, kanske inte någon vidare atlet men kan ändå både boxas och sparkas. Killen som var i jäkligt bra form var säkert 15-20 centimeter längre än den andra killen. När dom väl började sparras så körde den vältränade killen på för fullt.
Den lite mindre killen hade ingen chans, så det var rätt så enformig sparring. FÖrutom då att den vältränade killen slog i princip allt vad han kunde. SÅ den mindre killen bara backade och parerade bäst han kunde.

Så en av tränarna bytte ut den mindre killen och gick själv in och körde sparring mot den vältränade killen. Det tog inte många sekunder innan den vältränade killen började gnälla att det var lite för hårt (bla bla bla). Tränaren sa något på dålig engelska i stil med att ”du ville ju slåss hårt”. Tyckte jag var bra gjort av tränarna.
Finns för många människor som bara sular på när vi kör lätt sparring. Vill man köra hårt bör båda två vara med på det hela och märker man att man är alldeles för duktig jämfört med motståndaren så bör man dra ner på sitt egna tempo och låta den andra komma in lite.

Förutom träningen så har vi spenderat dagen på stranden. Ikväll så blir det hemmalagad köttfärssås som min fantastiska flickvän har tillagat. Samma som vi käkade igår, hur gott som helst att få lite variation mot kyckling och ris 😉

Nej nu ska jag koda vidare.

Det här inlägget postades i Koh Samui, Thaiboxning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>