Köpa hus

Som jag skrivit om här innan så funderade vi på att bygga nytt hus (dvs om vi fick tomt i Helsingborg), men nu fick vi ingen tomt detta året vilket är synd. Känns som att en kostnad på 3.700.000 till ca 4.000.000 kr hade nästan varit bättre att köpa ett nytt än ett gammalt hus.
Men nu har jag och AJ hittat ett mysigt och trevligt hus som är i rätt prisklass. Ca 2.975.000 kr på ca 115 + 85 kvm (källare)
Besiktningen utfördes idag och det hittades ett par saker som vi bör fixa till. De stora sakerna var.

– Renovera ett badrum. Troligtvis en kostnad på 90.000 kr. Inte så stort badrum utan 1.3 x 1.8. Detta måste göras direkt och var inte någonting vi räknat med.

– Dränering inom en 5-10 års tid.Idag var huset torrt och fint, men dräneringen är gammal och då kan det bli fuktigt i källaren. Så det blir nog att vi får dränera om inom 5-10 år. En kostnad på ca 100.000

– Byte av tak, (inte råsponten) så nytt underlagspapp och nya takpannor. Räknar väl med en kostnad på 150.000

Därefter var det några småsaker såsom fixa armeringsjärn ovanför ett par fönster. Detta då teglet ovanför några utav fönstrena börjar ”hänga”, fixa stålkåpa till skorsten.

Men eftersom vi bara ska fixa de första småsakerna första året så kan vi spara ihop till de större ingreppen under något år. Så vi bör inom 2 år bytt taket och sen inom 8 år dränerat klart. Eller kanske vi ändrar ordningen på hur vi väljer att renovera.

Sen får man väl vänta en 5 år för så börjar man om igen, nytt kök…… 😉

Hur som helst så ska det bli trevligt att få ett lite större boende. (Om vi väljer att köpa huset)

Det här inlägget postades i Hus och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>