Lördag i Bangkok

ps. Upplagt i efterhand då vi itne hade Internet i Bangkok.ds

Lördag i Bangkok

Ni som läser detta kommer säkert tycka att vi ska ut och dricka en massa sprit och besöka en massa konstiga ställen. Men icke sa nicke, idag så har vi bestämt oss för att besöka Chatuchak marknaden därefter ska vi slå lite bollar och gå på någon grillbuffe här på hotellet.

Och det är det vi har gjort. Vi började morgonen med ännu en fantastisk frukost på Baiyoke sky hotel här i Bangkok. Sedan gick vi ner till rummet och klurade lite på dagen. AJ är lite svår att få igång och hon är lite grinig på morgnarna så det är svårt att komma igång 😉

Men vi kom väl iväg till Chatuchak marknaden. Vår taxichaufför ville tjäna lite extra pengar så han frågade om vi inte kunde åka in på något ställe vi kunde köpa souvenirer och stannar där en 15 minuter.

Ädelstenar, smycken och diamanter

Jo det kunde vi väl göra vi behövde ändå handla lite presenter till min kära mamma som fyllde 64 år den 23 Juni (Då var vi ju i Thailand :)). Men det blev inte riktigt vad han sa utan vi åkte till en stor ”Gems factory” någonting. Hur som helst så sålde dom en hel del smycken, ädelstenar och en massa guld. Så vi gick runt och tittade på en massa ringar till AJ, men många av dom riktigt fina som ändå inte var alldeles för stora gick loss på ca 10-20′ kr. Och det är lite för mycket för att lägga på ringar. Helst när man egentligen inte vet vad det är för kvalite och vad stenarna egentligen är värda. TÄnk om man köpt en ring som kostade 10.000 medans den bara var värd typ 3000 kr eller något sådant. Det hade ju inte varit så roligt för oss. Det är inte svårt att räkna ut vad guldet kostar för det hittar man kontinuerligt på guldpris – En sida där hittar aktuella guldpriser och råvarupriser i svenska kronor så det har jag lite koll på. Och sen lägga till typ en 50 % eller så för hantering mm. Men ädelstenar, även om jag har försökt läsa en hel del om Ädelstenar, rubiner och diamanter på diamantfakta så har jag ingen möjlighet att själv kunna bedömma och räkna ut vad en ädelsten är värd, oavsett om det är en rubin, smaragd, diamant eller vad det än må vara.

Jag försökte göra så att jag vet nästan vad vi betalt för guldsmycken i Icmeler, TUrkiet när vi varit där på semester. Och det var i princip guldpriset * 0.565 (Eftersom dom bara har 14 karats guld) och sen beroende lite på typen av smycken så gånger 1.4-2. Oftast är det väldigt billigt att köpa guldsmycken i Turkiet. Men gjorde jag samma kalkyler med en guldring i THailand som jag gjorde när jag köpte guldring i Turkiet så var guldringen i THailand ca 3-4 gånger guldpriset och när jag köpte en snarlik guldring i Turkiet så var den bara 2 gånger guldpriset (Räknar självklart i rent guld). Så kontentan av historian var att jag tyckte att det var för dyrt att köpa guldsaker här i Thailand. FÖr att sen inte tänka på vad det egentligen kostar att köpa ädelstenarna. Så vi handlade ingenting även om det fanns mycket fina saker. Men trevligt var det åtminstone att gå runt och titta på allting och service var det också.

Chatuchak marknaden i Bangkok

VI stannade där i Gem factory i ca en 30 minuter, därefter åkte vi till Chatuchak marknaden som är en riktigt gigantisk marknad. 27 olika sektioner finns det och den är hur jäkla stor som helst. FInns i princip hur mycket som helst att köpa. Mycket kläder finns det och mycket annat roligt att titta på.

AJ gick runt och titta efter en väska att köpa till Annika, tror vi har tittat i ca 10 affärer nu efter denna väska som inte verkar finnas att köpa någonstans. Fast AJ har inte gett upp om vi så ska gå i 100 affärer till så ska hon hitta väskan. Det är en sann vän det, som inte ger upp innan hon hittat vad hennes väninna vill ha :)

Vi gick och kollade lite i djuravdelningarna och måste säga att även om hundarna och katterna var helt gudomliga så var det hemskt att se hur små burar vissa djur satt i. Framförallt kaninerna och ekorrarna. Riktigt hemskt, tyckte riktigt synd om dom. Usch och fy.
Undrar egentligen vad som händer när hundarna väl blir en 2 månader eller så. Alla dom som fanns där var ju jättesmå valpar och vad händer när dom växer upp. Dom lär ju inte kunna ha kvar dom där i dessa små inhängnade områdena som dom satt i och folk lär ju inte köpa dom om dom inte är så söta och små som folket verkar vilja ha. Jaja kanske inte någonting jag ska tänka så mycket på, lär troligtvis vara någonting hemskt som händer med hundarna.

Hur som helst så var dom väldigt söta och jag tror att AJ ville gärna ha en 10-20 stycken av dom alla :)

Efter ha vandrat omkring i någon tille på Chautchak marknaden och bara kollat en bråkdel av allting så begav vi oss hem. Nu är vi väl hemma på Baiyoke sky hotel och jag har varit och fått massage. Så nu lär vi nog bege oss ut och göra andra roliga saker.

Så ni får ha det så bra där himma vid.

//Tobias

Det här inlägget postades i Bangkok, Thaiboxning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>