Mer FS-Lasik tankar

Mer än ett år sedan FS-Lasik operation

För dom få som läser min blogg så kanske det känns som att jag skriver om min FS-Lasik operation lite då och då.
Detta kanske är sant men det känns som att beslutet att ha en ögonlaserbehandling var ett stort beslut och rätt så viktigt för mig. Då bra syn gör det lättare att se och uppleva världen :)

Hur som helst så är det mer än ett år sedan jag hade min FS-Lasik operation.

Resultatet var bra men jag kände mig väldigt torr i ögonen. I början av detta året så fick jag reda på att jag borde gå på avvänjning av ögondroppar.
Dessa droppar har gjort mina ögon mindre torra och gjort att allting känts bra + att jag sett mycket bättre.

När jag väl slutade med ögondropparna så var det jobbigt dom första veckan. Men nu flera månader efter så känns ögonen rätt så vana vid att vara lite torrare.

Enda gången det egentligen är jobbigt är när man suttit framför datorn lite för mycket eller läser liten text. Även när man får mög i ögonen. Eftersom ögonen är lite torrare än dom var innan operationen så är det inte så lätt att bli av med möget i ögonen genom att bara blinka.

Men det känns fortfarande rätt så bra :)

Så har haft folk som frågat om jag skulle rekommendera någon att göra en FS-Lasik operation.

Mitt svar är kanske.

Anledningen är att det finns fortfarande risk för komplikationer. Och skulle väl någonting ske så vill jag inte ha det på mitt ansvar eller åtminstone ha folk som tycker att ”varför sa du inte det”
Så tänk på att det finns risker med att utföra en ögonlaserbehandling.

Får man inga komplikationer och inte blir torrare i ögonen så är det ju suveränt bra. Man får bra syn igen och det är ju bra.
Men om jag själv fått välja så skulle jag inte ha gjort om fs-lasik behandlingen. Tycker inte det har varit värt att ha så torra ögon som jag har (Även om jag nu vant mig).

Sen ser jag ju som sagt bättre, men jag borde kunnat använda glasögon och fått lika bra syn.

Nej nu är det fredag och då blir det några timmars jobbande och sen är det helg.

Förhoppningvis får jag Livet Deluxe av Jens Lapidius så jag kan börja läsa den boken. Förutom att läsa så är helgen troligtvis fylld med att vara flytthjälp, åka på födelsedagskalas och om vädret tillåter det så blir det fallskärmshoppning på Söndag.

Så vi håller tummarna att det blir fint väder i helgen.

Det här inlägget postades i FS-Lasik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 svar till Mer FS-Lasik tankar

 1. Carola skriver:

  Hej!

  Råkade hamna på din blogg och läsa detta inlägg om lasik behandlingen. Känner precis igen mig i det du skriver, när jag läste så var det som att jag hade skrivit det själv!

  Gjorde min operation i maj förra året i Umeå på Koselkas ögonklinik. Var inte alls förberess på de komplikationer som kunde ske och blev helt tagen på sängen när jag fick droppa och droppa och droppa! Kunde inte vara i lokalen med för mycket AC utan fick ju hälla ögondroppar i ögonen. Nu efter 1 år är det ju fruktansvärt mycket bättre, men lite rödlätt till och från och får droppa ändå någon gång per dag. Pollenallergin hjälper ju inte heller till om vi säger så…

  Blev däremot förvånad över rekommendation att du skulle avvänja dig dropparna, varför sa läkaren så? Är det inte bättre att droppa lite då och då än att det är torrt? Hur upplever du att det är att sitta på ett flygplan? Ska resa i juli och är faktiskt lite skärrad om jag kommer att få ont i ögonen av den torra luften på planet.

  Svara gärna om du känner för det, annars får du ha det riktigt bra och hoppas du får hoppa fallskärm!

  Hälsningar Carola

 2. admin skriver:

  Vi ska också flyga nu i Augusti och får ta med mig ögondroppar då. Sist vi flög i Julas så fick jag droppa typ en 10 gånger eller så. (Men då flög vi tillThailand så det var en lång flygtur).

  Avänjningen var väl för att dom tyckte jag hade använt dropparna jättelänge, så försök med avvänjning. Behövde jag verkligen dropparna så tog jag dom men försökte att skippa använda dom och kanske blunda eller ta och sova lite istället. Det blev bättre men som sagt så är jag fortfarande helt konstig i ögonen (torr, ser dåligt och måste föröka blinka en massa för att fukta ner ögonen).

 3. Carola skriver:

  Ok, jo det är ju några timmar så det förstår jag! Upplevde du att det gjorde ont eller mer bara obehagligt?

  Var tvungen att testa idag att vara helt utan droppar och faktiskt gått väldigt bra, känner inte alls så stor skillnad som när jag har brukat droppa någon gång. Många gånger droppar jag ”bara för att” eftersom ögonläkaren sagt att ögonen inte kan vänja sig med droppar. Sen så kände jag när man droppade som mest att ögonen blev trötta efter allt droppande också. Men men, man försöker hålla hoppet uppe om att det någon dag kommer att bli tillräckligt bra så att man inte tänker på det i alla fall! Har din ögonläkare sagt något om framtiden? Min skjuter bara fram hela tiden, senast var det en tysk studie han hade läst om att det kunde tom ta upp til 5 år innan nerverna i ögonen växt tillbaka igen. SKillnas från de 3 månader de säker till en början….

 4. admin skriver:

  Har inte träffat dom sedan jag gjorde 3 månaders testen. Allting har varit bra förutom då torrheten men det har jag bara ringt och pratat med dom om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>