Ny lag för fastighetsmäklare

Ny lag och Le-Bo fastighetsmäklare AB i Helsingborg

På fredag så ska en ny lag träda i kraft. Denna lag innebär att fastighetsmäklarna ska upprätta budgivningslistor som ska lämnas över till köparen och säljaren när köpet är klart.

Detta tyckre jag är riktigt bra, anledningen till detta var att jag och AJ var och budade på en lägenhet för några år sedan.

Le-Bo fastighetsmäklare

Fastighetsmäklaren hette Le-Bo fastighetsmäklare AB och det verkade vara något fuffens med hela budgivningen.

För det första så hade dom lagt ut lägenheten till ett lockpris. En stor lägenhet för 950′ eller något snarlikt. Iofs så hade vi aldrig gått och tittat på lägenheten om den varit dyrare.

Hur som helst så började budgivningen bra och vi var uppe i 1250 efter ett tag. Vi slutade när priset var 1420 då ringde Leif oss och sa ”Om ni bara ger 5 tusen kronor mer så kommer den andra budgivaren nog inte att höja”. Andra budgivaren hade höjt med några tusenlappar över vårt bud
Men då hade vi redan tänkt över allting och kommit fram till att vi skippade det hela. Så vi sa nej det vill vi ej. Fast det hela kändes verkligen konstigt.

Efter 1 dag så ringer Leif från LeBo tillbaka och säger att han som vi budade emot dragit sig ur budkriget så vi kunde få lägenheten för 1425. Då kändes det ännu mer skumt. Så vi frågade om man inte skulle ta bort den andra budgivarens bud och egentligen gå ner till 1200-1300 där vi bara var 2 som budade emot varandra.
Jo det sa ju Leif att det stämde men han skulle kolla med den tredje budgivaren och se vad han sa.

Hela affären kändes väldigt märklig, åtminstone lockpriset på lägenheten och även budgivningen. Skulle varit intressant att ringa upp dom andra budgivarna och prata med dom.

Hur som helst ang nya lagen så undrar jag vad den egentligen gör om man märker att mäklarna har lurat någon. Vem ska man då överklaga till och hur ska man egentligen få tillbaka pengar.

Har varit med i 2 budgivningar och varit och tittat på ett antal hus och lägenheter men aldrig känt att något var skumt såsom med Le-Bo Fastighetsmäklare AB.
Någon annan som har upplevt något snarlikt ?

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>