Obm gruppen och Överlåtelsebesiktelse

Nu var det ett tag sedan vi flyttade in i vårt fina lilla hus (Som med lite tur kan bli större efter sommaren ?!?). När vi gjorde en besiktning av huset så hade vi oturen att välja OBM Gruppen. Vi trodde de skulle göra ett bra jobb. Men icke sa nicke. OBM Gruppen gick igenom huset och hittade ett par småsaker i princip sådana saker som vi själva kunde se med blotta ögat.

Eftersom varken jag eller AJ är husmänniskor och har aldrig ägt ett hus förr så trodde vi att det var de enda felen som fanns med huset. Vi betalade ändå någon för att hitta de fel som fanns/finns i/på huset, vi betalar för den kunskapen och då det kostar rätt så mycket så känns det som att man borde kunna lita på deras besiktning.

När vi flyttade in så första dagen så märkte AJ’s mamma att trappan inte riktigt var OK och att den inte var riktigt stabil. Inte för att jag hade tänkt på det förr men när man kände efter så svajjade 2 av trappstegen rätt så mycket. Så vi tittade på det och det visade sig att konstruktionen var lös och att murbruk från väggen hade börjat åka ner då konstruktionen lossnade. Jaja tänkte vi, lite jobbigt att behöva betala för någonting sådant men vi lagade det temporärt när vi väl bott i huset en vecka eller så. Lagningen var i princip att vi skruvade i träplattor i väggen under trappan och på sätt förstärkte konstruktionen.
När vi väl bott här två veckor så gick jag upp på vinden för att se om vi kunde lägga golv där uppe. Väl upp så ser jag en spricka i väggen som är sitter mellan fogarna och är ca 40-60 cm lång. Detta kanske inte är ett så stort problem men skulle vilja veta varför det var så.

Eftersom vi ändå skulle fixa hängande tegelbalkar ovanför fönstrena så fixade Söderåsens mur och kakel (tror jag de hetta) det också. Verkligen ett företag som jag kan rekommendera, gjorde ett bra jobb och försökte inte lura på oss hur mycket som helst.

Åter tillbaka till Obm Gruppen. När vi väl bott i huset en månad så ringde mäklaren och ville höra så att allt var bra. Allt var bra och vi hade hunnit komma till ro. Frågade då mäklaren ang vad man skulle göra ang de fel som vi hittat i huset. Dessa var så pass stora fel/brister att jag tycker att en besiktare borde hitta dem. Vår mäklare rekommenderade att vi skulle ta kontakt med OBM Gruppen och höra vad de säger om våra fynd.

Så det gjorde vi. Jag tog kontakt med OBM Gruppen fyllde i deras dokumentation och sen väntade vi i ca 2 månader innan jag ringde och frågade vad som hände. Då hade det hela hamnat mellan två personer och ingenting hade hänt. Men de lovade att de skulle titta på det.

Så OBM Gruppen kom hit och granskade det hela. Försökte övertyga AJ att det inte var några problem mm. Men AJ stod på sig och berättade så mycket hon vet.

Vi har tillsammans med en snickare uppskattat att det skulle ta 1-3 dagar att fixa trappan. Men då OBM Gruppen kände att de inte gjort något fel och att deras besiktningsmän hade hittat alla brister så var det inget de var intresserade av att betala.

Tycker det är uruselt att de säger att det inte fanns där när de var där och att det måste kommit senare.

Så här i efterhand (LÄtt att vara efterklok) så kom jag ihåg att när jag följde efter besiktningsmannen runt så tittade på jag på hyllan och undrade lite för mig själv ”Oj, där var det skräpigt, undrar varför de inte städat”.Och nu så vet jag varför, det var ju murbruk/väggen som började trilla ner i små bitar ner på hyllan.

Så använd er inte av OBM Gruppen. Det är mitt tips. Förutom detta så var det ett jäkla strul att få ut radonhalt resultaten. Då folk hade semester och det inte verkade vara någon ordning på deras kontor.

Att regla upp trappan ordentligt kommer ändå kosta pengar. Hade OBM Gruppen hittat det så hade vi kunnat planera med det åtminstone. För det var ändå en sådan sak som de borde ha hittat. Man kan ju undra vad de INTE hittat som vi inte heller har hittat/upptäckt. Usch och fy.

Det här inlägget postades i Hus. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>