Ögonlaserbehandling – En klassfråga

Ögonlaserbehandlingar – En klassfråga ?

Läste idag Metro och på första sidan så stod det om synfelsoperationer såsom FS-Lasik och hur dessa nu är en klassfråga.

Vet inte riktigt om jag skulle vilja säga att det är en klassfråga men det krävs ju lite pengar för att ha råd att lägga ca 30-40 tusen på en ögonlaserbehandling.
Då skulle ju allting som kostar pengar vara en klassfråga, köpa bil, åka på semester, rökning. I princip allting som folk lägger stora pengar på.
SJälvklart så måste man ha lite pengar över för att ha råd med en ögonlaserbehandling, men å andra sidan så kostar ju allting och väljer man bara att Spara pengar genom tex sluta röka eller väljer att inte åka på semester ett år så har man ju nästan pengarna till en ögonlaserbehandling.
Det är ju även möjligt att ta det som ett avdrag på lönen (Bruttolöneavdrag) vilket gör det billigare.

FS-Lasik ögonlaserbehandling

Själv så valde jag att operera ögonen i April 2010. Då hade jag en FS-Lasik ögonlaserbehandling. Detta har jag även skrivit om här i bloggen men även på Synen.se.

Det kan vara en positiv sak att operera ögonen men precis som det står i artikeln så vet man aldrig vad framtiden säger om dessa operationer. Kanske att ögonen blir sämre efter en 30 år eller något annat riktigt trist.
Så det är en risk man tar när man opererar sina ögon.

Själv så ser jag ju bättre än vad jag gjorde innan men är inte riktigt säker på att jag ser till 100 %. Vissa dagar känns det som att synen är bättre än andra. Det som är konstant är att jag har blivit torrare i ögonen. Så fortfarande får jag droppa ögonen åtminstone en gång om dagen.

Vilket jag tycker är lite trist, helst hade jag velat slippa även det och bara njuta av att kunna se bra. Nu är ögonen lite torra, men men det är ingenting man kan göra åt saken utan bara hoppas att det blir bättre.

Det här inlägget postades i FS-Lasik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>