Padi Advanced Open Water – Dykning Koh Samui

Så nu har jag äntligen tagit mitt Padi Advanced Open Water.

Det var två dagar fyllda med dykning och en mängd roligheter här utanför Koh Samui. Eftersom det inte finns något speciellt schysst rev här precis utanför KOh Samui så var det båttur ut till Koh Tao och de dykställen i närheten av Koh Tao som vi åkte ut och dök runtomkring.

Det var faktiskt förra veckan vi började. Förra måndagen (12’e december) men då var det 4 meters vågor när vi kom ut till Koh Phangan så båten vände. Tisdagen blev det också inställt. Men på onsdagen så blev det av och då åkte vi ut till Koh Tao, båttturen tog väl ca 1.5- 2 timmar. Jobbigt att åka speedboat när det är så höga vågor som det var, många som blev sjösjuka.

Hur som helst när vi kom fram så gjorde jag första dagen 3 dyk. Ett vrakdyk, ett navigeringsdyk och ett positive bouyance dyk. Vrakdyket var väl helt ok, men eftersom det var så dåligt väder så var sikten under vattenytan väldigt dålig.
Dykplatserna var Twin Rocks, Pee Wee Rock och CHumphon Pinnacle. Såg väl inget speciellt förutom muränor och andra fiskar. Självklart så såg vi även cementhajen Oskar 😉

Andra dagen åkte vi till Sail Rock och där gjorde jag två dyk. Ett djupdyk till 30 meter och ett Multi Level Diving dyk.

Nere på 30 meters djup fick jag lite kluriga grejjor att lösa och se om jag kunde göra det utan några problem. Det var inga som helst problem, gick lite långsammare än vad det gjorde när man var uppe vid ytan. Men jag kände inget av djupet.

Även på Torsdagen var det RIKTIGT dåligt väder,vågorna var lätt över 2 meter och det var ingen rolig båttur till Sail Rock. Ett antal personer som blev sjösjuka spydde till höger och vänster. Själv så tyckte jag det var som jobbigast när man skulle ta på sig våtdräkten och tuberna och inte kunde titta mot horisonten.

Jaja så nu har jag tagit mitt Advanced men har tyvärr inte sett någon Valhaj som jag hade hoppats att jag skulle göra. Får kanske bli nästa gång 😉

Det här inlägget postades i Koh Samui och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>