Planerar nästa årets ympning

Nästa år kommer det bli bättre med ympningen.

Nästa år ska jag beskära träden bättre på vintern och verkligen se till att träden är fint beskurna och kan verkligen ta emot ympgrenarna. Det är åtminstone vad jag har tänkt, sen får vi se om det fungerar 😉

Har även hittat ett ställe som säljer ympris. Detta är hos apelkonsult.se

Så det blir att beställa ett antal äpplesorter och även några olika plommonsorter.

Fast först får jag nog ta och läsa på lite mer om de olika äpplesorterna så jag vet vad för grenar jag vill ha inympade på våra fina träd.

Har ju även ett relativt nytt träd som jag tänkte jag skulle testa lite läggympning på.

Har även testat att ympa detta året, men då har jag ej köpt ympris utan tagit 1 årsskott från våra andra äppleträd här i trädgården. Men kan fortfarande inte se om grenarna har tagit sig, undrar hur lång tid det tar innan man ser det.

Jaja, nu är det dags att sticka till träningen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>