Så då har man hoppat fallskärm

Igår var första gången jag testade på att hoppa fallskärm.

Kursen blev klar förra helgen men tyvärr var det då för dåligt väder för oss fallskärmsnybörjare att börja hoppa fallskärm. Men nu igår så blev det äntligen av. Efter någon timmes väntande så blev det 2 fallskärmshopp.

Vi körde konventionell hoppkurs och då fick man ca 30 hopp och då teorikursen. Vi börjar hoppa med automatiskt utlösande fallskärm och hopphöjden låg på ca 1200 meter. Eftersom fallskärmen löses ut automatiskt så behövde vi inte tänka på att själv dra fallskärmen. Detta gjorde ju även att man missat något längre fritt fall :/.
Hur som helst så var det väl trevligt att ha testat på att hoppa fallskärm och även att hänga och glida ner mot storstaden Eslöv.

Tyvärr måste jag nog säga att det var en hel del irritation under dagen innan vi väl kom upp i planet. Under dagen så hann vi med 2 hopp. Och då var jag där ändå från kl 08:30 på morgonen och åkte hem kl 17:10. Hade varit bättre om man hunnit med ca 4 hopp per dag, i detta tempot kommer jag aldrig att bli klar.

Hoppas verkligen att det blir roligare ju högre upp vi kommer för just nu så bara att hoppa ur planet och nästan direkt köra kalottkontrol efterföljt av kompiskontroll och sen börja styra ner mot landningsbanan har inte varit världens roligaste.

Hur mycket jag än klagar och gnäller 😉 så har jag åtminstone testat på det och det tycker jag verkligen att man bör göra. Fast jag rekommenderar nog alla att köra AFF fallskärmskursen. Intensiv fallskärmskurs där man bli klar efter 10 hopp och man börjar direkt med att hoppa från 3000-4000 meter så dom får uppleva fritt fall och allting som vi inte kommer att få göra förrän om 12-15 hopp (dvs ett långt fritt fall och inte bara ett fritt fall på några 100 meter). Och i detta tempot så är det 6-7 dagar som man är på flygfältet från tidigt på morgonenen till sena kvällen.

Nej nu ska jag nog ta och göra dom sista sakerna här på jobb innan jag håller långhelg. Ni får ha det så trevligt alla ni andra.

OO TobiasOnline

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>