Sammanfattning av Thailandsresa sommaren 2010

Sammanfattning av vår resa till Thailand

Nu har vi varit borta i 30 dagar. Åkte den 19’e Juni och kommer hem om ca 1 timme (19 Juli).
Under dessa 30 dagar så hann vi med att bo i Rawai på Phuket, Thailand. Där bodde vi från den 20’e Juni till den 7 Juli. Under den tiden vi bodde i Rawai så tränade vi THaiboxning och kollade runt lite på Phuket.

Rawai Muay Thai

Mycket av dagarna tillägnades åt Muay THai. Kl 07:00 började träningen och då tränade vi till kl 09:30 samt lite stretchning och annat roligt. Därefter så blev det oftast frukost och sen slappande till kl 13:30 då vi åt lunch och sen gick och trånade Thaiboxning igen från kl 15:00 till kl 16:30.

Skulle vi åkt till Rawai och tränat på Rawai Muay Thai igen så skulle jag tagit med mer underkläder. Eftersom jag är lite större än kanske dom flesta så hittade jag inte underkläder att köpa. ALlt annat gick att köpa, thaiboxningshandskar, thaiboxningsshorts, skor, tröjor, smalbensskydd. Precis allting till träning och stranden, men inte underkläder.

Så det hade jag tagit med mer om.

Jag hade även sett till att ta mer privatlektioner. En veckas träning kostade 2500 bath (lågsäsong) och en träning med en privattränare kostade 500 bath. Tror att det verkligen hade förbättrat ens teknik och färdighet i Muay THai om man tagit VIP/Privat lektioner. Inte för att träningen är dålig utan man har äver 15 tränare till de studenter som är där och tränar. Men alltid bättre att få det där lilla extra.

Så det hade jag också gjort.

Det var nog det jag skulle ha tänkt på innan vi åkte dit eller under tiden vi tränade där.

Koh Samui

Koh Samui hann vi med i sammanlagt 2 dagar. Eller egentligen var det inte riktigt 2 dagar utan det var mest 2 kvällar. VI skulle ju åka till Koh Tao och dyka och för att åka båt dit så flög vi från Phuket till Koh Samui, tyvärr var det så dåligt timat att vi var tvugna att sova över på Koh Samui eftersom det inte gick några båtar så sent på dagen till Koh Tao. Koh Samui hann vi inte med att se så mycket av, vi kom på den delen där det var väldigt lugnt och väldigt mycket tyskar.

Koh Tao

Koh Tao hann vi med i 6 dagar. Och det var hektiska dagar, åtminstone för mig. AJ dök ju inte så hon kunde ta det lugnt. Vi bodde på Ban’s Diving Resort. FIck en riktigt fin lägenhet där vi hade fin utsikt ifrån. Första dagen kom vid dit kl 13:00 och Padi Open Water utbildningen började kl 17:00 så vi hann packa upp, gå lite på stranden, bada i poolen och sen gick jag på utbildningen.

Dagen efter så började vi med dykning vid poolen för att lära oss hur allting fungerade och hur man tömde masken på vatten och en massa annat smått. Lite jobbigt var det när man väl tömt glasögonen på vatten då efter min FS-Lasik behandling så är ögonen lite känsliga. Jaja, på kvällen efter allting vid poolen så fortsatte vi vår teori och ade lite prov och annat kul.

Dag nr 3 så blev det första dagen då vi fick dyka på riktigt i öppet vatten (Havet). Åkte ut till något ställe som hette Mango Bay där vi dök till max 12 meter. Gick upp kl 05:45 för att ha ätit frukost och vara klar att åka ut med båten kl 07:00. Dykstället var trevligt men jag tycker det var trist att se att så mycket at korallerna är döda :/. Nu har jag inte dykt förr men jag har snorklat en hel del och dom sista åren 3 veckor i Egypten. Och om man jämför tex Sharm el-sheikh i Egypten mot Koh Tao i Thailand och då jämför vad vi fick se i fiskväg så vinner helt klart Sharm el-SHeikh och EL Fanar i Egypten. Kanske vi var där och dök på fel säsong men det var mer fisk i Egypten.
Andra dyket var på Japanese Garden. Här var korallerna finare men inte så mycket fisk.
Kvällen blev mer teori, där vi skulle räkna och sådär på dyktider mm.

Dag nr 4 på Koh Tao. UPp kl 05:45 för att äta frukost och därefter åka ut på dom sista 2 dyken. Sista 2 dyken var ner till 18 meter. Kommer inte ihåg vad ställena hette som vi dök på men det var fint och kändes som att man verkligen fick kläm på dom sista sakerna med dykning. Här såg vi mer fisk och även en sköldpadda. Roligt roligt var det :)
På kvällen så gjorde vi PADI Open Water final exam. FIck 5 fel på provet, men tror man fick max ha 13 fel för att misslyckas med provet. Bara en person som fick mer än 13 fel.
Kvällen tillbringade jag i baren med dom andra från kursen. 9 personer som deltog i kursen och vi hade två riktigt bra instruktörer. ANthony och Lee samt någon Jason som var Dive Master. Kan verkligen rekommendera Ban’s Diving Center. Trevliga instruktörer och allt fungerade klockrent.

Dag nr 5 så slöade vi mest. Åkte ut till någon ö utanför Koh Tao och snorklade. Hände inte så mycket. Bokade snorkeltrip till dagen efter.

Dag nr 6 så åkte vi på en snorkeltur runt hela Koh Tao.
Vi började med att snorkla vid Sharks Bay. En av de sakerna jag verkligen ville se var en riktig haj. Vilket där skulle finnas vid Sharks Bay. Dykinstruktörerna sa att det inte fanns så mycket hajar där vid denna tid på året men att dom kom lite senare (varför vet jag ej).
TYvärr fick jag inte se några hajar. Fanns andra på båtturen som såg ett par hajar men som vanligt så missade jag allt det roliga ;/
Resten av snorkelturen var trevlig, som tur väl är Koh Tao inte särskilt stor så båten behövde inte åka länge innan vi var framme vid nästa stopp där vi fick snorkla igen. (När vi åkt båtturer/snorkelturer förr så har man oftast åkt båt i ca 1-2 timmar innan man kommit dit man ska vara för att snorkla). Det slapp man här, här åkte man max en 15 minuter innan man var framme vid nästa ställe.

Det vi missade på Koh Tao var ju faktiskt Thaiboxningen. Ville man så skulle man även ha kunnat träna Muay Thai på Koh Tao. Läs mer på Muay Thai på Koh Tao

Dag nr 7 så åkte vi till Koh Samui.

Koh Samui var vi på en natt till. Då gjorde vi inte någonting.

Därefter åkte vi till Bangkok.

Bangkok har jag skrivit så mycket om innan så där får ni läsa mer om vad vi gjort i Bangkok. Fast jag kan säga att det var mycket shopping. AJ gick runt och kollade väskor och annat i ca 200000 butiker.

Nu är trippen slut och jag kommer skriva lite till senare när vi summerat ihop vad allting kostat oss.

SÅ tills dess så får ni ha det så bra.

Det här inlägget postades i Bangkok, Thaiboxning, Thailand och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>