SEO för tobiasonline

SEO för tobiasonline

Någonting som jag är intresserad av så är det sökmotoroptimering (SEO på engelska). Även om jag inte skrivit så mycket om olika experiment här på tobiasonline.se
så tänkte jag skriva om ett liten sak jag funderat på nu ett tag. Det är att rankningen påverkas av fördröjningar på sidan.

Långsam sida så blir placeringen i SERPEN oftast sämre, detta då Google + andra sökmotorer tycker att långsammare sidor inte är lika bra som dom som är snabba.

Och nu har jag ett perfekt exempel på en långsam sida. Denna sida är nämligen hur långsam som helst. Enligt Google Webmaster Tools så är standardladdningstiden 2-3 sekunder.
Och det är alldeles för långsamt, så jag funderar på att göra om mitt wordpress Theme så att themet inte laddar 20-30’tal bilder utan istället bara laddar en 2-3 st och då lär jag få ner laddningstiden till under 1 sekund.

Så först ska jag ta och uppgradera till en nyare version av wordpress och sen så ska jag andra mitt fina Theme. Kommer fortfarande ha kvar bakgrundsbilden och headern.
Men resten har gjorts om för att inte ladda så många bilder.

Andra sidor som jag är med och driftar/skapat är inte så långsamma som denna. Detta då jag för det mesta inte har byggt på WordPress teman som har enorma mängder bilder. Utan jag försöker hålla grafiken och laddningstiden så låg som möjligt.

Så vi får se om en månad eller två om sidan börjar ranka bättre och kanske även om antalet besökare ökar.

Har ni egna tips och råd om att göra sidan bättre så får ni gärna hojta till.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>