Sharm el-Sheikh i Egypten

Dyka vid Sharm el-Sheikh

Nu börjar det bli någon månad sedan vi var i Sharm el-Sheikh, Egypten och snorklade. Anledningen jag skriver ett inlägg om det idag är att det nu bara är några dagar vi ska åka till Thailand och där tänkte jag ta dykarcert.

Dykare utanför Tiran Island

Så snart är det jag som är nere och dyker, kanske inte vid Tiran Island utanför Sharm el-Sheikh men åtminstone i Thailand. Måste ta och kolla upp Shark Reef eller Shark Bay eller vad det nu hette utanför Koh-Tao, någon som sa där fanns lite hajar och annat fint att titta på.

Ska bli riktigt roligt, ser verkligen framemot att få dykcert och kunna se en massa roliga fiskar och annat när man är nere och dyker. Förhoppnignvis så blir det kanske en och annan tur ner till Egypten och Sharm el-Sheikh i slutet av året eller början av nästa år då jag också får lov att dyka i Röda Havet.
Det hade jag tyckt varit riktigt trevligt.

För er som tycker om att snorkla eller dyka så kan jag inte mer än varmt rekommendera Sharm el-Sheikh. Riktigt fantastiskt fint ställe och där finns många fina ställen att dyka och snorkla vid. Vi var någon dag vid El Fanar Beach. El Fanar Beach ligger inte långt ifrån centrala Sharm el-Sheikh och kostade inte mycket att åka dit heller. Det var inträde på några egyptiska pund (tror det var 60 st) men då fick man handduk, vatten och en liggplats.

Sharm el-Sheikh och snorkling

 
Verkligen att rekommendera för det var bryggor ut över revet så man kom ner i vattnet precis vid revkanten.
När jag var och snorklade så tog jag en liten video från just EL Fanar

Annars så har vi också varit i Hurghada och även om det är en av de större städerna så är det inte lika fint där som i Sharm el-Sheikh. El Gouna är också en turistort i Egypten som vi vart i. EL Gouna ligger inte långt ifrån Hurghada och är mycket finare och trevligare än Hurghada men inte ens där tycker jag det är något trevligt att snorkla. Även om i princip hela röda havet är fint så är det kanske inte lika fint just där 😉

Fiskar i Röda Havet

Vi åkte dit under vecka åtta lovet och det var varmt och skönt, så även att åka dit då är någonting jag kan rekommendera.

Hur som helst vill ni läsa mer om Sharm el-SHeikh och egypten så tycker jag att ni ska besöka Sharm el-Sheikh i Egypten.

Ett annat ställe jag gärna skulle vilja åka till är Marsa Alam. Är det någonannan som varit där och har tips och råd så får ni mer än gärna skriva lite kommentarer här i denna post så man får lite mer information. Finns tyvärr inte så mycket information på nätet om just Marsa Alam i Egypten så det hade varit kul att höra från någon som varit där.
Är där fint att dyka, snorkla och är det fina stränder ?

Alla bilder och filmer i detta inlägg är tagna av mig när jag var i Sharm el-Sheikh och bilderna får inte lov att användas av andra om ni inte länkar till min sida http://www.tobiasonline.se/ med länktexten sharm el-sheikh.

Det här inlägget postades i Resor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar till Sharm el-Sheikh i Egypten

 1. Anna skriver:

  Halloj! Kul att du tittade in till mig!! Det roliga är att jag inte varit i Egypten (tyvärr) Bilden kommer från ett Orientaliskt party som jag var på. Försökte mest va lite ”fyndig” när det gäller namnet ..skulle kanske stått ”charm el shejk” ;D För killen bakom mig vart lite rolig på bilden!!
  Ja, så även jag ;P

  Ha’ det så gott i Thailand och lycka till med dykcertet!!

 2. Cecilia skriver:

  Vad fint! Har inte framkallat mina bilder från under vattnet ännu.

 3. Dykaren skriver:

  Den andra bilden är nog den bästa bilden på sidan. Den skulle du nästan kunna sälja.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>