Skippat swedbanks sparkonto

Haft lite tid i helgen och suttit och tittat igenom listningar på vad det finns för sparkonto med bra ränta. Idag har jag 0 % ränta på mitt swedbank konto. Sen på mitt sparkonto hos Swedbank har jag 2 % ränta. Men det kändes inte särskilt mycket så tittade runt och det finns företag som erbjuder 10 % i ränta. Iofs så är det inte med den statliga insättningsgarantin men det är fortfarnade bra räntor. Så istället för att ha det på Swedbank med insättningsgarantin så letade jag efter ett sparkonto som fortfarande hade bra ränta och även hade bra villkor. Bluestep var ett sådant företag, där fick jag 3.8 % ränta om jag satte in pengarna i 2 år och låste de i 2 år. Men det spelar mindre roll för jag kommer inte att behöva de pengarna på 2 år.

Sen gjorde jag även så att jag satte in en del av pengarna på ett konto hos 4Spar med 1 års bindning. Där fick jag 8 % ränta. Iofs så fick jag max sätta in 50.000 på det kontot men det är fortfarande bra ränta.

Kan rekommendera en sida som visar ett par utav de banker/företag som har sparkonto Företag som har bra sparkonton med hög ränta. De har bara lagt upp ett par företag men jag tittade även på andra sidor och det är i princip samma villkor men oftast mindre ränta.
Som sagt mitt mål var att få mer än 2 procent men ändå ha en statlig insättningsgarantin som de flesta seriösa företagen erbjuder.
Innan när vi bodde i lägenhet så hade jag faktiskt sparat pengar i Akelius spar, både för att de hade bra ränta men där fanns det även en annan fördel och det var att om man ville byta hyreslägenhet så kom man före i deras bostadskö. Men nu när vi bor i hus så behöver jag inte det så därför flyttade jag över pengarna därifrån.

Det här inlägget postades i pengar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>