Superpro Samui vs Rawai Muay Thai

För er som vill träna THaiboxning/Muay Thai i Thailand och funderar på vilket gym ni ska välja.

Superpro Samui

Superpro Samui känns fräschare och har både MMA,BJJ och då Muay Thai. Det finns även ett bra gym på Superpro Samui.
VIll man bo på Superpro Samui så får man tillgång till en pool. Detta är de schyssta sakerna.

Det som inte är särskilt schysst är att vägen till Superpro Samui är sämre än sämst. Har det regnat så är det inte lätt att ta sig dit (utan att bli skitig av vatten som luktar buffelskit). Gymmet ligger helt off så man bör ha moped för att kunna göra någonting. Verkar inte finnas några matställen i närheten.

Själva träningspasset. Nu kom vi dit idag för första gången. Ingen som förklarade när vi skulle börja (så vi tittade på hemsidan att träningen börjar kl 08.00). Så var det ingen som berättade någonting utan kl 08:00 så sa dom till att börja springa/hoppa hopprep. Efter uppvärmningen så började vi direkt att slå på sandsäckarna. Det var ingen som kollade om vi ens kunde boxas/sparkas. Utan det var bara på det direkt.
Det är lite tid med tränarna och mest slå på sandsäckar. Vilket drar ner betyget.

Golvet är ett sådant golv som man bygger ihop (plastmattor/budomattor). Det är bra för dom kan rensa och städa gymmet men det blir JÄKLIGT halt när golvet bli blött.

Som jag sa så var det mindre one-one med tränarna vilket kanske inte lämpar sig om man behöver lära sig Thaiboxning.Utan mer för dom som vill nöta på sandsäck.

Uppdatering: 20110909
Lite uppdatering nu när vi har tränat där ett tag. Fortfarande så är en del av vägen riktigt dålig, men den har blivit lite bättre i början. Så nu kan man åtminstone köra upp mot gymmet. När man väl kommit lite vidare på vägen så är det fortfarande så att så fort det regnat mycket så blir vägen översvämmad.
Ingen skillnad på hur tränarna lägger upp träningen. Nu är min teknik inte särskilt bra men har bara blivit tillsagd ett par gånger vad jag gör fel. Fast vill man ha mer av detta så kanske man måste ta privatträning.
Tycker även att ni ska läsa min post om Lamai Muay Thai innan ni väljer gym. FÖr där är träningarna mycket bättre, men det är lite sunkigare (Superpro Samui har ett fint gym och fina rum, med pool och allting) vilket inte Lamai har. Fast träningsmässigt så är jag mer för Lamai Muay Thai. Det är alltså om manmåste välja gym på Koh Samui. Annars så hade jag kört på Rawai Muay Thai 😉

Rawai Muay THai

Personalen i receptionen på Rawai Muay Thai förklarde när man kom vad som hände och vad man skulle göra. FÖrklarade mer och även sa till instruktörerna att man var nybörjare. Det var ett stort plus.

Träningen på Rawai Muay Thai är mer one-one (dvs tränaren håller mitsarna och berättar vad du gör fel). Detta är ett gigantiskt plus.

Rawai Muay Thai hade en nybörjaravdelningen där alla nybörjare fick lära sig dom absoluta grunderna i Muay Thai. Tog ca 2-5 dagar (beroende på eleven) innan man fick gå till vanliga träningen).

Det som är lite sämre med Rawai Muay Thai.

Lokalerna är kanske inte dom schysstaste, mattorna är heltäckningsmattor. När vi var där tyckte vi att det var det sämsta (lätt att få blåsor på fötterna så tejpa er när ni märker dom kommer).
Men nu när vi testat att köra 2 timmar på budomattor i varmt klimat så förstår man att dom blir JÄKLIGT hala. SÅ helteckningsmattor tar jag hellre än budomattor.

Rawai Muay THai har ett mycket mindre gym och inte så fräscht.

Boendet på Rawai Muay Thai är billigare men där finns ingen pool. GÅr ju att bo på hotell några 100 meter ifrån Rawai Muay Thai.

Rawai Muay Thai är också relativt långt ifrån stranden (2-3 kilometer). Men det finns restauranger och kafeer i närheten så man behöver egentligen inte moped (klarar sig med cykel, vilket vi inte hade gjort här i Chaweng på Superpro Samui).

Kommer nog att skriva mer om Superpro Samui här på bloggen. Men hittentills måste jag säga att jag röstar på Rawai Muay Thai för alla som är nybörjare så väl som avancerade Muay Thaiare :).

Sen blir Phuket och Rawai rätt så trist efter ett tag. Koh Samui har ju andra saker som kanske lockar. Så det valet skriver jag inte om utan bara om Muay Thai gymmen som vi testat :)

Det här inlägget postades i Koh Samui, Phuket, Thaiboxning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>