Sverige semester

Sverigesemester ?

Någongång i mitt långa liv så skulle jag vilja göra en Sverige semester.

Finns hur mycket som helst att beskåda i Sverige ju. Bara om vi tittar på sevärdheter så finns det mycket att se i storstäderna såsom Stockholm,Göteborg och Malmö.
Men om man redan varit där och kanske vill åka runt i vårt avlånga land så finns det även en mängd andra saker som jag skulle vilja se.

Så om ni har tips eller förslag så får ni gärna hojta till men här är några förslag på en sommar semester från mig. Med sevärdheter att se.

Sedan måste man ju så klart planera in hur man ska köra och exakt vad man ska se, men här är som sagt några utav de förslagen på saker som jag skulle vilja se.

Bohus fästning

Bild från Bohus fästning

Landskrona Citadellet

Om man ändå har tänkt åka till Ven någondag och är i Landskrona så skulle jag verkligen vilja se Landskrona Citadellet. Efter att ha läst på lite så har jag fått fram att det var Christian den Tredje från Danmark
som byggde fästningen i Landskrona 1549-1559. Och har inte bara använts som fästning utan även som fängelse.

Citadellet är lite unikt för det är Sveriges enda bevarade jordvallsfästning. Idag finns där även ett koloniområde, det första som byggdes i Sverige.
Så dit vill jag åka och utforska lite.
Hittade informationen på Landskrona Citadell.

Visby

Visby är också en stad som jag skulle vilja besöka, Visby ligger på Gotland så egentligen bör det inte vara så svårt att ta sig dit och besöka Gotland. Men man har ändå aldrig gjort det.
Får ta och göra det någongång nästa år.
Bara gå omkring och utforska staden. Och är man ändå på Gotland så bör man vara där under medeltidsveckan.

Skulle varit väldigt roligt att testa att åka dit och uppleva medeltidsveckan. Den brukar av stapeln på Gotland under vecka 32 varje år. Så det får också bli nästa år.

Medeltidsveckan på Gotland

Bohus fästning

I närheten av Bohus så finns Bohus Fästning. Denna fästning grundlades på 130-talet av norske kunden Håkon Magnusson och har varit belägrat 13 gånger men aldrig erövrats.

Nu så finns där guidningar, medeltidsfestival och bara en riktigt gammal fästning som skulle varit kul att besöka någontång.
Bohus fästning

Jaja, så det börjar bli dags att planera resten av sommaren.

Har hittat en perfekt sida för att se vilka kulturskatter som finns i Sverige (Som vi faktiskt gemensamt äger :))

Sveriges kulturskatter.

Vad har ni själv för planer inför sommaren och vad ska man egentligen välja att besöka först om ni hade fått välja ?

Det här inlägget postades i Resor. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Sverige semester

  1. Hans Olofsson skriver:

    Landskrona citadellen går väl inte att besöka.

    Bohus fästning var jag för många herrans år sedan. Det var säkert 7 år sedan jag var där. Även detta mest för barnens skull, dom älskade att gå omkring i den gamla borgen. Så helt klart värt ett besök.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>