UFC 121

UFC 121

Blir mycket UFC nu i mitten, slutet av Oktober månad. Nästa helg så är det UFC 120 och sen efterföljs det med UFC 121 Oktober den 23’e. Och det kommer att bli riktigt många matcher man vill se på UFC 121 till skillnad mot UFC 120 då det inte är riktigt lika bra matcher.

UFC 121 23 oktober i USA

Så vilka matcher är det jag vill se på UFC 121

På Huvudkortet så är det följande matcher jag vill se, ska försöka sätta mitt förslag på vem jag tror kommer att vinna. Alla matcherna är sådana jag tror kan både bli bra och spännande.

Tungviktstiteln i UFC. Brock Lesner

Brock Lesner har tungviktstiteln för UFC och det känns som att han har stor chans att fortsätta behålla sin titel. Så vem är motståndaren, det är Cain Velasquez.
Cain Velasquez är ett antal kilo mindre än vad Brock Lesner här. Känns som att Cains tekniker och kunskaper i bårde BJJ och stående är mycket bättre än vad Brock Lesners är.
Men det som Brock Lesner har som inte många andra har är råstyrka, riktigt bra brottning och även ett jäkla Go som gör att jag tror att han kommer att vinna.
Tror att Cain Velasquez skulle ha behövt möta någon riktigt stor kille innan han kan gå upp till Brock Lesner. Antingen att han hade fått gå en match mot Junior Dos Santos, Roy nelson eller även Shane Carwin.
Iofs så har Cain klarat av Cheick Kongo med mycket brottning och även Knockat ut Ben Rothwell så självklart förtjänar Cain en titelmatch.

Men men, jag tror som sagt att Brock Lesner är alldeles för stor och stark för att Cain ska vinna. Hur som helst så tror jag självklart att detta kommer bli en riktigt spännande match.
Båda personerna är farliga och båda två personerna har tillräckligt med kraft och kunskap för att kunna vinna.

ps. Kan tänka mig att några kanske inte tycker att Roy Nelson förtjänar att skrivas i samma post, men jag tycker att Roy Nelson är riktigt bra :)

Heavyweight Championship bout: Brock Lesnar vs Cain Velasquez
Så här tror vi att det blir en vinst för Brock Lesner. KO i andra ronden.

Andra matchups i UFC 121

Welterweight bout: Jake Shields vs. Martin Kampmann
Jake Shields första match i UFC blir inte en titelmatch men det blir fortfarande mot en av de bättre personerna i Welterweight klassen (enligt många). Själv är jag inte så förtjust i Kampmanns kunskaper.
Men eftersom jag knappast har sett så mycket av Jake Shields så kan det vara en perfekt ingångsmatch, fortfarande högt uppe i nivån för att Jake Shields ska kunna få en titel match om han vinner och skulle Jake förlora
så förlorade han inte mot en ”dålig” person i UFC så han kan fortfarande fightas på en hög nivå mot tufft motstånd i Welterweight viktklassen.

Hur som helst så kommer denna matchen bli spännande och intressant att se.

Welterweight bout: Diego Sanchez vs. Paulo Thiago

Diego Sanchez kommer att vinna, iofs så såg han lite tröttare i förra matchen. Kan vara att han inte hade samma kondition eller det kanske var dom där extra kilona som han bar omkring på. Detta då han gått upp en viktklass men det kanske passar honom i längden
Iofs så tror jag själv han gjorde sitt bästa i lättvikt men men. Diego Sanchez kommer att få gå en tuff match mot Paulo Thiago som är grym på markkampen så det blir en spännande match med Diegos takedowns men även kraft i nävarna och oftast så har han flås som ingen annan.

Tror att Diego Sanchez kommer att vinna på ground and pound.

Light Heavyweight bout: Tito Ortiz vs. Matt Hamill

Tito Ortiz ”The Huntington beach bad boy” kommer att möta Matt Hamill. (Vet inte om Matt Hamill har något smeknamn ;)). Om man har sett Titos senaste matcher så är det mycket show men ingen riktigt action.
Känns lite som att han har både mentala samt fysiska problem som har gjort att han inte kunnat hålla samma fokus och få samma form som han hade för en 5 år sedan. För då var han riktigt bra och aggressiv på ett korrekt sätt.
Hur som helst så hoppas jag att Tito Ortiz kan visa vad han går för igen. Fast man kanske skulle hurra för Matt Hamill, den döve killen som lyckats bra både i brottning men även i MMA.
Dom har tränat ihop i Team Punishment och är vad jag förstått goda vänner, men nu är det inte vänskap som gäller utan att som Tito sa ”Slå in huvudet” som gäller.
Och det är väl det vi kan räkna med från Tito Ortiz att han kommer att försöka ta ner Matt Hamill och köra lite ground and pound.

Men Matt Hamill är riktigt bra på marken så vet inte riktigt vad Tito ska göra, kanske bara kör med sin boxning och hoppas att det håller. Men både Matt och Tito starka sidor är ju brottning så det kan bli en tråkig match
men det får vi se. Hoppas verkligen att både Matt och Tito har jobbat på sitt stående spel och att dom kan visa vad dom går för nu.

Vem kommer att vinna. Hmm, svårt att säga. Tror att Matt hamill har en stor chans att vinna denna match. Så jag satsar mina pengar på Matt Hamill.

Heavyweight bout: Brendan Schaub vs. Gabriel Gonzaga

Gabriel Gonzaga. Har alltid tyckt om hans stil, men han har saktat ner och blivit lite långsammare med åren. Brendan Schaub är relativt ny i MMA och har varken den kunskap eller erfarenhet som Gabriel Gonzaga har men han är stor och stark
vilket kanske kan spela lite roll. Fast helt ärligt så tror jag inte att Brendan Schaub har någon större chans mot Gabriel Gonzaga. Gabriel Gonzaga har mött tyngre och duktigare motstånd som han vunnit över.
och hans BJJ är på en hög nivå

Så jag säger att Gabriel Gonzaga med TKO eller submission.

Det var väl vad jag hade att säga eller skriva om UFC 121. Kanske kommer lite mer senare.

Det här inlägget postades i UFC och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till UFC 121

  1. David skriver:

    Även jag tror att Gonzaga ska vinna, däremot så tror jag inte att Jake Shields har någon chans mot Martin Kampman. Kampmann har ju tränat hur länge som helst på Xtreme Couture och börjar bli en riktigt duktig fighter. Så vi lär inte se någon vinst från jake Shields denna gången, även om han gjorde ne bra match mot Dan Henderson för ett par månader sedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>