UFC 132

UFC 132 i Las Vegas

UFC 132 var en riktigt lyckad UFC gala, här var mycket av allt det som gör MMA så trevligt att se. Knockouts, submissions och en jäkla massa bra matchups.

Nu var det länge sedan man var i Las Vegas, men det hade varit roligt att åka dit och se en UFC-gala live. Får se om inte man kan bli ditbjuden på något sätt så man kan någon UFC-gala live. Fast först bli det Muay Thai i Thailand i 4.5 månader 😉

Åter till UFC 132. Som sagt så var det många bra matcher, fast galan skulle egentligen ha visat matcher såsom B.J Penn mot Jon Fitch, här tror jag Jon Fitch hade vunnit.

Sen var Jason Miller mot Aaron Simpson inbokad. Här hoppades jag att Jason Miller skulle vinna, det tror jag också att UFC vill så att dom kunde bygga vidare på honom. Men eftersom Jason Miller ska vara en av tränarna i TUF 14 så blev det ingen match för Miller.

Så vilka matcher har jag egentligen sett och vilka var bra.

George Sotiropoulos mot Rafael Dos Anjos var en match som var snabbt överstökad. Här trodde jag att Sotiropoulos skulle vinna med Submission men så blev det inte.
Rafael Dos Anjos vann via KO efter under en minut i första ronden. Synd för George har gjort ett par bra matcher mot bra motstånd, även om han förlorade mot Dennis Siver i hans förra match.

Och då kommer vi till Dennis Siver mot Matt Wiman. Matt Wiman har jag inte hört talas om förr innan jag såg denna match så trodde att det skulle vara relativt lätt för Dennis Siver att vinna. Men Dennis Siver förlorade på poäng.
Dennis Siver såg riktigt stark ut men han lyckades inte att få igång någonting. Så tyvärr förlorade Dennis Siver.

Melvin Guillard mot Shane Roler. Shane Roller hade inte mycket chans mot den snabbare, starkare och troligtvis åthålligare Melvin Guillard. Melvin gjorde en fantastisk match där han dominerade Shane hela tiden. Guillard vann via KO i första ronden.

Carlos Condit mot Dong Hyun Kim. Iofs så vann Dong Hyun Kim över Nate Diaz på UFC 125 men Kim har inte gjort några fantastiska insatser i UFC. Åtminstone inte vad jag har sett så jag trodde att Carlos Condit skulle vinna. Carlos Condit har vunnit ett par matcher på KO, TKO och även några å Submissions (även om det var länge sedan Carlos fick någon submission vinst :)).
Så här trodde jag att Carlos Condit skulle vinna. Tycker att Carlos Condit snart borde få gå en match mot antingen Jake Shields eller någon top-contendor så att han kan få en titelmatch om typ 2-3 matcher. Får se vad UFC tycker.

Wanderlei Silva mot Chris Leben. Har kollat lite på dom workout videona och även lite från StudioMMA ang Chris Leben och han verkade ta det så lugnt vid träningarna så det kändes inte som att han var i någon vidare bra form mot Wanderlei Silva.
Men det behövs inte mycket på rätt ställe för att någon ska bli knockad när dom har så tunna handskar. Så Chris Leben fick in en uppercut på Wanderlei Silva och Silva åkte i backen. Så det blev en vinst till Chris Leben.
Wanderlei Silva kanske börjar bli för gammal och har tagit för mycket stryk för att han ska kunna fortsätta tävla på en sådan här hög nivå.
Men iofs så tycker jag att det var en jämn match och det skulle lika gärna kunna vara Wanderlei Silva som fått in en snarlik smäll på Chris Leben och Chris hade åkt i golvet.

Jaja, raskt över till Tito Ortiz mot Ryan Bader.
Bader förlorade sin sista match mot Jon Jones på ett överraskande sätt. Bader blev dominerad överallt i ringen. Så han hade mycket att visa i denna match mot Tito Ortiz.
Tito Ortiz kändes inte alls särskilt van vid ringen, verkade inte riktigt våga gå på och göra någonting. Så det luktade lite desperation när han rusade in och gjorde en uppercut mot Baders haka. Men det fungerade. Ryan Bader åkte i golvet och Tito Ortiz hoppade ner och försökte Ground o Pounda ut Ryan Bader. Men det gick inte så han även där tog ett panikartat grep om Ryan Bader och fick in en Guillotine Choke.
Som sagt så kändes det inte som att Tito Ortiz var särskilt sugen på att slåss och det kändes mer panikartat av Tito när han väl gick på. Men han vann åtminstone och får åtminstone en match till i UFC.
Sen får vi se vad Dana White och grabbarna Lorrenzo säger om Tito Ortiz framtid. En sak är säker, det var roligt att se Tito Ortiz få en vinst efter alla dessa år :)

Nu blir det spännande att blicka framåt i tiden och se när Tito kommer att gå sin nästa match och vem han kommer att få möta. Tror att det blir Phil Davis eller Rashad Evans (Spelar nog ingen roll vem av dom som vinner deras nästa match). Eller så blir det Shogun som Tito Ortiz får möta.

Sista matchen och även huvudmatchen som jag såg var Dominick Cruz mot Urijah Faber. Som vanligt så gör alltid Urijah Faber bra matcher, det är alltid ett krig i oktagonen som är intressant att se.
Kändes som att egentligen skulle vem som helst av dom båda kunnat vinna även om Dominick hade lite övertag så skulle vem som helst lätt kunnat få in en KO eller submission. Båda två har styrkan, uthålligheten och även kunskapen för vad som helst ska kunna hända.
Även om dom båda var trötta i slutet så körde dom på i alla 5 ronder.

Fantastiskt bra match och fantastiskt bra gala.

Nu dröjer det ett tag tills UFC 133, tror det är i Augusti.
Då är det andra spännande matcher såsom Rashad Evans och Phil Davis, båda brottare så det kommer nog bli mycket nertagningar.

Rich Franklin mot Antonio Rogerio Nogueira (Den lille ;)). Lite overthehill känns det som, men det kan säkert också bli en bra match. Antonio är en bra boxare och rich han brawlar så det blir spännande.

På UFC 133 kortet har vi även svensken Alexander Gustafsson som får tufft mostånd i Vladimir Matyushenko. Men med den träning som Alexander Gustafsson får in så tror jag definitivt att Alexander kommer att vinna.

Det här inlägget postades i UFC och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>