Vinasun och Mai Lihn taxi – Vietnam

Nu när vi varit här i Ho Chi Minh City så har vi blivit lurade en gång. Detta var när vi åkte cykeltaxi, dessa cyklade till fel museum. Inte så farligt men ändå irriterande.

Den andra gången var när vi åkte taxi. Då åkte vi med något konstigt företag (Ta ALLTID VINASUN eller Mai Lihn taxi, så blir ni förhoppningvis inte lurade).

Hur som helst så tickade taxametern upp relativt snabbt och när vi väl kom fram till vår destination så stod den på 152.000.Så jag gav taxichaffören 2 stycken 100.000 dong sedlar. Snabbt som ögat så bytade han ut dom 100.000 dong sedlarna mot 2 stycken 10.000 dong sedlar och sa att han inte fått tillräckligt mycket. Men både jag och AJ var bensäkra på att vi gett honom rätt summa pengar. Detta samt att AJ såg honom skifta ut pengarna. Så efter många om och men så ordnade det hela sig. Och vi fick tillbaka 50.000 dong (vi gav honom 2.000 till så vi skulle få jämna pengar tillbaka).

Men vi lärde oss en läxa. Vi kommer ALDRIG mer att åka med någon taxi här i Ho Chi Minh city om det inte är Vinasun eller Mai Lihn taxi. Nu står det Vinasun och telefonnumret till vinasun 8 38 27 27 27 på sidan av Vinasun taxi. Finns många taxis som heter något snarlikt så låt er inte bli lurade utan kolla så att det ser seriöst ut.

Från flygplatsen så åkte vi med en taxi som vi förbetalde och det fungerade också bra. Detta tipset var mest till er som åker taxi i Ho Chi Minh City.

Det här inlägget postades i Vietnam och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>