Vitt ludd på äppleträd var Blodlöss

Det är åtminstone vad jag tror. Kan ju vara någotannat men troligtvis är det blodlöss.

Hur märker man om det är blodlöss. Om man mosar det vita luddet så ser det ut som blod.

Som det mesta när det gäller löss så brukar jag mosa så mycket som möjligt och ta bort lössen. Sen när jag mosat eller vad jag än gör så tar jag en vattenspruta med vatten och diskmedel (yes) och så sprutar jag där lössen finns. Ska fortsätta göra det nu några dagar (eller så länge det krävs) så får vi se om de dör ut.

Trista med blodlöss är att de suger på barken (eller unga skott) och egentligen gör att det blir en mängd konstiga knutor på själva trädet. Sen kan de även täcka själva frukterna (i mitt fall äpple) med någon trist hinna som gör att de inte smakar så gott.

Så hoppas verkligen att vi blir av med blodlössen.

Eftersom det sprider sig lätt med vinden så har jag kolla igenom alla träden i trädgården. Bara hittat det på två träd, så det blir samma behandling på båda träden. Och så kommer jag fortsätta hålla ögonen öppna efter fler tecken.

Läste även att de lätt kommer ner under barken i springor, där lägger de sina ägg. Så kan vara en bra ide att försöka ta bort löst hängande bark och annat och se att det inte finns något där bakom barken.

Det här inlägget postades i Trädgård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>